Потписани уговори о додели бесповратних средстава за 53 пројекта

Нови Сад , 30. август 2010.
-A A +AПотписани уговори о додели бесповратних средстава за 53 пројекта.

Нови Сад , 30. август 2010. .

Нови Сад, 30. август - Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, потписао је уговоре о додели бесповратних средстава непрофитним организацијама и јединицама локалне самоуправе. Реч је о 53 пројекта, вредна  6.796.800,00 динара, који ће бити реализовани у АП Војводини, а усмерени су на побољшање потенцијала за запошљавање жена и младих, као и жена из војвођанских села, и која одговарају стратешким развојним правцима АП Војводине. - Спроводећи своју политику подстицања и помагања невладиним организацијама, удружењима жена и месним заједницама, Секретаријат потписује уговоре о финансирању 53 пројеката разним институцијама у Војводини, који имају за циљ подстицање запошљавања, женски активитет и подстицање младих у лакшем налажењу посла, истакао је Васин. Циљ је да се са скромним средствима подстакну развој и  пројекти који дају велике резултате. Суштина ових пројеката је да се створе услови да што већи број људи у наредном периоду нађе посао, као и да се активира што већи број младих, жена, незапослених на стварању услова за рад, обукама и другим активностима.
Све активности које Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова спроводи у последњих неколико година, доприносе развоју мањих средина, нарочито села и женских организација, којих је у Војводини преко 300. Обучено је преко 3000 жена у протекле две године и тиме им је дата могућност запошљавања. Месним заједницама је помагано у смислу отварања информативних ценатара и обучавања својих грађана и тиме су створени услови да се остваре циљеви којима се данас Секретаријат поноси, истакао је Васин. У протекле две изузетно кризне године, у Војводини је смањен број незапослених лица, без обзира што је у исто време велики број  радника отпуштен, а једини начин на који се Покрајинска Влада бори против тога је отварање нових радних места.
Мирослав Васин је изразио велико задовољство што је током протеклих неколико година афирмисан велики број жена, које су се запослиле и преузеле бригу о својим срединама, што је анимирана ромска популација - преко 60 грађана је отворило приватна предузећа у свом власништву, пружена је помоћ самохраним мајкама, старијим људима, као и особама са инвалидитетом. Васин је подсетио да су многи конкурси, који су потекли из Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова били јединствени не само у Војводини, већ и у Србији.
Васин је рекао да овај конкурс траје до 1. новембра, како би људи могли све добре идеје да осмисле и презентују у дужем временском периоду. Остало је још негде око 30 одсто средства за ове намене у наредна два месеца. Ово продужење рока за подношење пројеката је нова стратегија Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова, и она се до сада показала као веома добра.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs