Отворен ИВ Међународни етно-дан у Моровићу

Нови Сад , 09. август 2010.
-A A +AОтворен ИВ Међународни етно-дан у Моровићу.

Нови Сад , 09. август 2010. .

 Нови Сад/Моровић, 8. август - Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин отворио је данас у сремском селу Моровићу, ИВ Међународни Етно-дан, који је једна од најзначајнијих манифестација у оквиру Моровићких летњих дана.   - У Војводини данас већ имамо стотинак манифестација које промовишу сеоски и етно-туризам, локалне посебности и домаће производе и рукотворине. То је још један доказ великог богатства и разноликости у нашој Војводини и право је задовољство посета свакој средини и месту у покрајини. Сигуран сам да ће и ваши и наши гости, не само из других Војводине и Србије него из БиХ, Републике Хрватске па чак и Норвешке, моћи да уживају у свему ономе што су им домаћини спремили.
У свим овим местима се од одлучујуће важности показало учешће женских удружења и организација, које су биле спремне да покажу све оно најбоље што њихова средина има да понуди. Зато ћемо и надаље подржавати овакве манифестације и окретање локалним ресусрсима и промоцији сопствених вредности а сваког дана се можемо уверити колико тога имамо  да понудимо. Већ наредне године у Моровићу треба да буде отворена етно-кућа, која ће бити још један важан чинилац понуде и квалитета Етно-дана - рекао је Мирослав Васин.
 Моровићки летњи дани и Међународни етно-дан имају изузетно богат програм који окупља учеснике и госте из наше земље и иностранства, од „Босутске чамчијаде", еко-кампа и такмичења у риболову, изложби рукотворина, до предавања о женском и сеоском активизму и женском предузетништву.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs