За шумарство и ловство 41 милион динара

Нови Сад , 04. август 2010.
-A A +AЗа шумарство и ловство 41 милион динара .

Нови Сад , 04. август 2010. .

Нови Сад, 4. август - Покрајински секретаријат за пољопривреду,водопривреду и шумарство са 41 милион динара финансираће 62 пројекта и програма који сетичу унапређења шумарства и ловства у нашој покрајини.Заменик покрајинског секретараза пољопривреду, водопривреду и шумарство Јанош Добаи нагласио је да ће у областишумарства бити финасирани пројекти који се односе на проширену репродукцијушума и подизање нових шума. - Први пут обезбеђена су исредства за унапређење ловства и топутем изградње и реконструкције ловно-техничких објеката (ловачких домова иобјеката за узгој дивљачи - прихватилишта, појилишта, хранилишта). Такође, саосам милиона динара финансирани су и пројекти за унапређење семенске ирасадничке производње и побољшања квалитета семена и садног материјалааутохтоних врста дрвећа.
Добаи је нагласио да је заунапређење ловства и шумарство по конкурсу предвиђено укупно 54 милиона динара,али да није било довољно пројекта који су испуњавали конкурсне услове, те ће преосталасредства за исту намену бити распоређена након ребаланса буџета.
Јанош Добаи је такође рекао да је Покрајинскисекретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство пре неколико данарасписао конкурс за одобравање и коришћење подстицајних средстава за обрадивопољопривредно земљиште дато у закуп.
- Власници регистрованог пољопривредног земљишта уВојводини старији од 65 година имају прилику да се до 15. октобра ове годинепријаве на овај конкурс и добију подстицајна средства за издавање обрадивогземљишта у закуп у износу од 6 до 10 хиљада динара по хектару. Из буџета ћеу те намене бити издвојено око 51,5 милиона динара, а право на добијањеподстицајних средстава имају газдинства која у закуп издају од 0,5 до 10хектара обрадивог земљишта на најмање пет година. Право закупа имају саморегистрована пољопривредна газдинства - нагласио је Добаи.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs