Потписан Протокол о начину престанка штрајка запослених у АД ''Дневник холдинг''

Нови Сад , 04. август 2010.
-A A +AПотписан Протокол о начину престанка штрајка запослених у АД ''Дневник холдинг''.

Нови Сад , 04. август 2010. .

Нови Сад, 4. август - Данас је у Влади АП Војводине потписан Протокол о начину престанка штрајка запослених у АД „Дневник холдинг" и почетку процеса производње.
Потписници Протокола су потпредседница Владе АП Војводине Ана Томанова Маканова, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, председник Управног одбора АД „Дневник холдинг" Златомир Момиров, председник Организације самосталних синдиката Стеван Томин и председник Савеза самосталних синдиката Града Новог Сада и општина Драго чокић.Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин је изразио задовољство што је данас потписан Протокол и што је окончан штрајк у "Дневник холдингу". Овај Протокол подразумева много обавеза, првенствено везано за покретање процеса производње, започињање пословања предузећа по тржишним принципима, као и пружање могућности да запослени својим радом обезбеде себи плату. Преговори су били дуги и тешки због озбиљности ситуације. Влада Војводине није желела да неодмерено обећава рокове, док претходно не буду окончани правни послови да би се обезбедио новац који је потребан за исплату зарада, истакао је Васин. Сада Протокол има елементе који су потпуно оствариви, али захтевају озбиљност менаџмента, синдиканда и засполених, а првенствено успостављање пуне радне и технолошке дисциплине већ од сутра, рекао је Васин.
Председник Савеза самосталних синдиката Града Новог Сада и општина Драго чокић  исказао је задовољство што је дошло до успешног договора са представницима покрајинске Владе, са менаџментом и синдикатом "Дневник холдинга" и додао да  се овакви проблеми, који су веома сложени, могу се решавати само кроз социјални дијалог, као и то да Савез самосталних синдиката Града Новог Сада увек стоји на располагању, у доброј намери да се путем дијалога решавају проблеми.
Председник Организације самосталних синдиката Стеван Томин је истакао да је данас  потписан споразум којим је постављена добра основа за даље разговоре и преговоре, и изразио наду да ће Протокол бити реализован, самим тим што постоји клаузула да, уколико једна страна не буде испоштовала договор, друга страна може да се позове на Закон о раду и колективном уговору. Томин је нагласио да је потписивање Протокола доказ да ће покрајинска Влада стати иза АД "Дневник холдинга" и изразио наду да ће се што пре отпочети са радом.                        Протокол о начину престанка штрајка запослених у АД "Дневник Холдинг" и почетку процеса производње можете преузети овде...
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs