Темерин домаћин младима из Кампа толеранције

, 28. јул 2010.
-A A +AТемерин домаћин младима из Кампа толеранције.

, 28. јул 2010. .

 Темерин, 28. јул - Две стотине младих учесника ИВ Кампа толеранције подунавских градова и регија данас су, након обиласка Скупштине АП Војводине и Новог Сада, посетили Темерин.  Дружење са младима из општине која симболизује пример војвођанске мултинационалности, мултикултуралности и вишејезичности, уприличено је на базену у Темерину, уз музички програм и кулинарске специјалитете Удружења жена из овог града.
 Градоначелник Темерина Андраш Густоњ истакао је да је ова средина изузетно почаствована и поносна што је добила прилику да угости младе из девет подунавских европских земаља. Нагласивши да су толеранција и богатство различитости од суштинског значаја за квалитетан суживот у Темерину, Густоњ је указао на важност програма за младе који, попут Кампа толеранције, негују и подржавају овакве вредности.
 Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши рекао је да је ова посета учесника Кампа толеранције иницирана када је заједно са највишим представницима републичких органа посетио ову средину, у оквиру програма које покрајинска администрација спроводи на јачању поверења, уважавања и толеранције у вишенационалним срединама.
 «Овде у Темерину желимо да покажемо и да укажемо на значај јачања поверења и разумевања међу младим људима. Наше највеће благо, највеће благо Војводине су мултикултуралност, мултинационалност и вишејезичност. То су вредности које морамо заједнички сачувати, неговати и унапредити, не само због нас него и због генерација које долазе» рекао је председник Егереши.  Учесници Кампа су домаћинима укратко представили градове, регије и државе из којих долазе и изнели своје утиске о времену које су провели и стварима које су научили током прва три дана одржавања овогодишњег Кампа толеранције.   
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs