Војводини уручена копија европског документа

Нови Сад , 30. јун 2010.
-A A +AВојводини уручена копија европског документа.

Нови Сад , 30. јун 2010. .

Нови Сад, 30. јуни - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајинскисекретар за међурегионалну сарадњу Борис Барјактаровић примио је делегацијуКонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе у којој су били КристоферЊубери и Од Арилд Квалој. Том приликом је делегација потпредседникуБарјактаровићу уручила копију референтног оквира за регионалну демократију, штоније обавезујући документ у Европској унији, већ препорука Конгреса, узконстатацију гостију да ће овај акт бити користан АП Војводини.Барјактаровић је делегацију упознао са историјским,мултинационалним и мултикултуралним особеностима покрајине и нагласио да јеВојводина репрезент Србије. Највише се разговарало о децентрализацији исуштинском преносу надлежности с републичке на локалне и регионалнеадминистрације. Барјактаровић је констатовао да је Војводина успешна регионалнаадминистрација која као пример добре праксе може доста да помогне Србији упроцесу децентрализације и на путу придруживања Европској унији.
- Децентрализација је битна јер је то начин да севласт приближи грађанима и никако није реч о цепању Србије. Локалне самоуправеса територије покрајине имају АП Војводину као регионалну администрацију и натај начин добијају значајну помоћ у областима запошљавања и социјалнеполитике, па и српске општине ван Војводине полако увиђају да би им регионалнавласт била само од користи - рекао је Барјактаровић.
Састанку је присуствовао и покрајински секретар зарад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин који је истакао да сеВлада АП Војводине својски труди да већу одговорност пребаци на локалнесамоуправе и самим тим их подржи у доношењу важних одлука, али и напоменуо даје покрајинска администрација чврсто повезана са војвођанским локалним самоуправама. 
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs