Додела Годишњег признања Владе Војводине у области равноправности полова

Нови Сад , 29. јун 2010.
-A A +AДодела Годишњег признања Владе Војводине у области равноправности полова.

Нови Сад , 29. јун 2010. .

Нови Сад, 29. јун - На данашњој свечаности одржаној у холу здања Владе Војводине покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин доделио је Годишња признања у области равноправности полова, признање које се сваке године додељује истакнутим појединцима, организацијама и институцијама у области родне равноправности и побољшавања положаја жена у АП Војводини. Награда је осмишљена као подршка онима који дају изузетан допринос у остваривању политике једнаких могућности, афирмације родне равноправности и повећање видљивости положаја жене и њихове друштвене афирмације.
Добитнице Годишњег признања у области равноправности полова за 2009. годину су проф. др Слободанка Марков и Ерна Киш Чисар. Проф.др Слободанка Марков је професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду а Ерна Киш Чисар је била дугогодишња управница Задруге „Тиса" у Бачком Петровом Селу и председница Скупштине задружног савеза Србије.
Поздрављајући овогодишње лауреате покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин рекао је:
- Сви аспекти и значај рада добитница Годишњег признања у области равноправности полова добио је сада пуну верификацију, а ради се о изузетним женама, које су у најужем кругу оних које се боре за родну равноправност и друштво једнаких могућности. Обе добитнице и њихов рад, научни или практични на терену допринео је да проблеми војвођанских жена, посебно оних на селу, постању много видљивији и доказао да су принципи и залагање Владе Војводине, овог секретаријата и свих оних који се залажу за доследну примену политике једнаких могућности постали наша стварност, на добробит свих нас. Сваким даном све више осећамо да се ради о процесу који више не може бити заустављен.
Посебно задовољство ми чини могућност да кажем да су овогодишње добитнице Годишњег признања проглашене и за „Изузетне жене Војводине" звање које ће додељивати Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова, а које ће такође добити и све досадашње добитнице Годишњег признања, током последњих година - рекао је Мирослав Васин.
Захваљујући се на награди, Ерна Киш Чисар рекла је да признање припада свим женама, које су заједно са њом радиле, и током свих претходних година у задрузи и у Задружном савезу настојале да се њихов положај и њихови проблеми и њихов статус, као запослених сеоских жена, учини што више друштвено видљивим.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs