Дунавска регија највећи развојни пројекат Европске уније

Нови Сад , 29. јун 2010.
-A A +AДунавска регија највећи развојни пројекат Европске уније.

Нови Сад , 29. јун 2010. .

Нови Сад, 29. јун - Поводом Међународног дана Дунава, 29. јуна, председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши оценио је да је Дунав више него икада у фокусу Европске уније, с обзиром на то да је препознат сав потенцијал који он нуди, као европски развојни пројекат 21. века, јер повезује њене државе - чланице, кандидате и оне који то још нису. «Аутономну Покрајину Војводину чврсто опредељену у својој европској политици, специфичну по својој вишенационалној структури и културној различитости, у сваком погледу кандидује за респектабилног и поузданог партнера у дунавској регији», истакао је Егереши.
Егереши је нагласио да се будућа дунавска регија  по својој концепцији, визији и инплементацији у највећем делу ослања на регије, градове и грађане као кључне носиоце њеног формирања и развоја.
Председник војвођанског парламента је подсетио да је након вишемесечних радних састанака и косултација са представницима  различитих институција закључено да је од изузетне важности активно укључивање АП Војводине у дунавске интеграције, стварање партнерских односа и дефинисање пројеката, као резултата консензуса свих у дунавском региону. Он је изразио очекивања да ће убрзо бити реализован договор око израде војвођанске дунавске стратегије, коју би након стручне расправе требало да усвоји Влада АП Војводине.
Егереши је додао и да је резултат рада стручне групе 120 стандардизованих пројеката, који ће, преко Савета дунавских регија и градова чији је члан, бити достављени Комисији ЕУ за израду дунавске стратегије.    КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs