Пајтић примио амбасадора Португала и представнике португалске компаније ''Парqуе Еxпо''

Нови Сад , 24. јун 2010.
-A A +AПајтић примио амбасадора Португала и представнике португалске компаније ''Парqуе Еxпо''.

Нови Сад , 24. јун 2010. .

Нови Сад, 24. јуни  -Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић примио је данас амбасадора Португалау Србији Луиса де Алмеида Самапају и представнике португалске компаније "ПарqуеЕxпо", која се бави ревитализацијом урбаних средина. На састанку супредстављене делатности ове компаније и разговарано је о могућностимауспостављанаја сарадње у домену урбанистичке ревитализације Новог Сада идругих војвођанских градова.Компанија ""Парqуе Еxпо" је државна португалскакомпанија која се више од деценије бави трансформацијом, и уређењем јавнихпростора, тргова, лука у Португалу. У сарадњи са Владом Португала овакомпанија дефинише стартешке пројекете за ревитализацију у општинама и градовима,а средства за њихову реализацију обезбеђују се из фондова Европске уније.
- Наша земље је пре деценију и по прошла крозпроцесе кроз које Србија данас пролази када је у питању коришћење фондова Европскеуније и спремни смо да наше искуство на том пољу пренесмо вашој земљи,нарочито када је у питању развој инфраструктуре и урбана трансформација - рекао је амбасадор Португала .
Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић  изразио је заинтересованост за успостављењесарадње са партнерима из Португала, истакавши да се, поред развијањаекономије и привреде, посебна пажња мора обратити и на димензију урбанистичкогразвоја градова. Пајтић је додао да ће у сарадњи градске и покрајинскеадминистрације бити формиран тим ,који ће дефинисати правце могуће сарадње сапортугалском компанијом.
Састанку су присуствовали покрајински секретар зарад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, директор ВИП ФондаБранислав Бугарски,  председник компаније"Парqуе Еxпо" Роландо Боргес Мартинс, Нуно Марqуес и Луис Душао, као и МилорадБашић, генерални секретар Привредно-индустријске коморе Португал.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs