Егереши разговарао са студентима и професорима Универзитета у Бечу

Нови Сад , 04. мај 2010.
-A A +AЕгереши разговарао са студентима и професорима Универзитета у Бечу .

Нови Сад , 04. мај 2010. .

Нови Сад, 4. мај - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши разговарао је данас са студентима и професорима Универзитета у Бечу који су посетили АП Војводину у организацији Савезног министарства за економију, породицу и младе Републике Аустрије. Председник Егереши упознао је госте са радом и функционисањем Скупштине АП Војводине, специфичностима и основним карактеристикама Покрајине, као и њеним надлежностима кроз историју. Егереши је разговарао са студентима и о новим надлежностима АП Војводине одређеним Статутом АП Војводине.
«Новим Статутом АП Војводине стекли су се услови за даљи економски напредак и развој Покрајине и због тога је донета покрајинска одлука о оснивању Развојне банке Војводине, а са циљем даљег несметаног економског развоја. Овим је отворена и једна табу тема, а то је даља регионализација и децентрализација државе», истакао је Егереши.
Председник војвођанског парламента нагласио и да ће се спровођењем одредаба Статута обезбедити и виши степен остваривања права националних заједница у областима образовања, информисања и очувања културног и националног идентитета. Он је додао и да Војводина води активну међународну регионалну сарадњу, да је активан учесник у изради дунавске стратегије за будући дунавски евро-регион, и указао на важност што скоријег отварања представништва АП Војводине у Бриселу јер је, према његовим речима, за сваку европску регију неопходно да има своју «лоби институцију» у самом центру Европе.
«Желимо да јачамо положај АП Војводине у Европи, па самим тим и да градимо европски имиџ целе Србије. Јасан циљ покрајинске администрације још од 2000. године јесте убрзавање процеса европских интеграција Србије», рекао је Егереши.
Председник Егереши позвао је студенте да узму учешће у ИВ Кампу толеранције младих подунавских  градова и регија, који ће се ове године одржати у Бачкој Тополи од 25. до 31. јула.
Гости из Аустрије обишли су зграду Скупштине АП Војводине, где им је презентован историјат здања Скупштине.  КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs