Вештина презентовања општинских потенцијала страним инвеститорима

Нови Сад , 27. април 2010.
-A A +AВештина презентовања општинских потенцијала страним инвеститорима.

Нови Сад , 27. април 2010. .

Нови Сад, 27. април - Семинар Вештина презентовања општинских потенцијала страним инвеститорима, који је у организацији ВИП Фонда одржан у понедељак, 26. априла у свечаној сали Скупштине града Новог Сада, окупио је више од сто заинтересованих представника војвођанских општина и институција.Отварајући семинар, директор ВИП Фонда Бранислав Бугарски је рекао да се идеја за 18. модул семинара „Знањем до инвестиција" појавила након што је ВИП Фонд недавно имао прилику да буде део жирија на УСАИД-овом Такмичењу општина и градова у промоцији инвестиција, чији је циљ био да се изаберу градови/општине које су најбољи промотери свог привредног амбијанта.
- Начин израде презентације и њеног представљања, отвореност у комуникацији и спремност за решавање конкретних проблема инвеститора, неке су од најважнијих карактеристика успешне локалне администрације, нагласио је Бугарски. Председник Скупштине Новог Сада Александар Јовановић је подсетио да је тај град усвојио Стратегију привредног развоја, у којој су постављени приоритети даљег деловања и позвао учеснике семинара да размењују искуства у привлачењу страних инвеститора у општине.
Присутни су имали прилику да чују и Јелену Бојовић, шефа тима за Локални економски развој МЕГА програма, као и представнике општина које су на споменутом такмичењу проглашене за најбоље: Зорана Ивошевића, координатора Канцеларије за локални економски развој у Новом Саду, Симуниду Павићевић, координатора Канцалрије за локлани и економски развој (КЛЕР) у Суботици, Чилу Голи, пројект менџера из КЛЕР-а у Суботици, као и Дејана Мака, координатора КЛЕР-а у Вршцу.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs