Потписан уговор о изградњи хотела ''Холидаy Инн'' у Новом Саду

Нови Сад , 14. април 2010.
-A A +AПотписан уговор о изградњи хотела ''Холидаy Инн'' у Новом Саду.

Нови Сад , 14. април 2010. .

Нови Сад, 14. април - Уговор о изградњи хотела „Холидаy Инн" у Новом Саду, потписан је данас у Бановини у присуству председника Владе АП Војводине др Бојана Пајтића.
Уговор су потписали Петер Вермеер, потпредседник компаније највећег светског хотелског ланца Интрнационал хотелс гроуп (ИХГ) и Војислав Гајић, инвеститор и власник предузећа „Алесандар градње" из Новог Сада.
Председник Пајтић је истакао да је ово значајна вест за наше окружење, те да је прави тренутак да Нови Сад добије овакав репрезентативни хотел. Војвођански премијер је истакао:
„Следеће године Нови Сад ће добити хотел „Холидаy Инн" и та чињеница има вишеструки значај. Прво зато што ће за сваког будућег страног инвеститора присуство тако важног међународног бренда значити додатни импулс да дође на наше подручје и инвестира своја средства.Што је више брендова присутно, то је и маркетинг за један град, за једну покрајину и државу бољи.Хотел ће запослити и око сто нових радника. Покрајинска Влада је спремна да издвоји финансијску подршку за свако новоотворено радно место, а спремни смо и за логистичку подршку, како у фази изградње овог објекта, тако и касније кроз партнерски однос са представницима овог важног ланца међународних хотела".
Хотел "Холидаy Инн", чији се почетак градње очекује у наредних месец дана, биће смештен на углу Суботичког булевара и Футошког пута. У градњу хотела биће уложено око 11 милиона евра и биће изграђен и пословаће у складу са стандардима ИХГ.
Петер Вермеер, потпредседник Компаније Интрнационал хотелс гроуп (ИХГ), захваливши се на указаном поверењу Влади Војводине, истакао је да се у овом тренутку тржиште источне Европе веома брзо развија и да, када је реч о изградњи нових пројекта у хотелској индустрији, показује знатно већи раст у односу на остатак старог континента.
Домаћини и гости сложили су се да Нови Сад у туристичко-привредном смислу има све потребне предуслове да се на његовом простору нађе овај репрезентативни хотелски објекат са четири звездице.
Данашњем догађају су присуствовали и Бранислав Бугарски, директор ВИП фонда и Тхомас Павловић, директор хотела "Холидаy Инн" у Београду.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs