Председник Пајтић боравио у радној посети Општини Кикинда

Кикинда , 31. март 2010.
-A A +AПредседник Пајтић боравио у радној посети Општини Кикинда.

Кикинда , 31. март 2010. .

Нови Сад/Кикинда, 31. март - Председник Владе АП Војводине, др Бојан Пајтић боравио је данас са сарадницима, у радној посети Општини Кикинда, где је отворио четврти по реду Сајам запошљавања. У оквиру ове посете, председник Пајтић је обишао Предузеће за производњу и трговину текстилне конфекције „Сирматекс" у Башаиду, а Здравственом центру „Коста Средојев Шљука" уручио нови мобилни рендген апарат, донацију Фонда за капитална улагања Војводине вредну 6,5 милиона динара. Поред председника Пајтића, у делегацији Владе АП Војводине били су и покрајински секретар за рад и запошљавње Мирослав Васин и директор Фонда за капитална улагања Момчило Миловић.
Приликом отварања Сајма за запошљавање где је данас 15 послодаваца исказало потребу за укупно 178 слободних радних места, председник Пајтић је истакао да ће Влада Војводине и даље активно подстицати ново запошљавање.
„Током прошле године успели смо да кроз покрајинске програме за запошљавање упослимо преко 20.000 људи, и да у новембру месецу имамо мање незапослених него у јануару месецу. Код запошљавања је посебна пажња посвећена оним срединама, где је незапосленост у последњим деценијама била у сталном порасту. Једна од таквих средина је и Кикинда, где је преко ових програма Владе Војводине запослено 452 људи. Овакви сајмови уживају нашу подршку јер она подстичу даљи развој и запошљавање, и представљају место где су послодавци и они који траже посао у непосредном контакту", нагласио је председник Пајтић.
Делатност у коју ће покрајинска Влада значајније улагати током ове године јесте и текстилна индустрија. Стога је председник Пајтић посетио и Предузеће „Сирматеx" за производњу и трговину текстилне конфекције у Башаиду. Овде се годишње прозведе око 4.000 одевних предмета за жене, а целокупна производња се извози.
Председник Пајтић је Фабрику „Сирматекс" обишао у друштву свог домаћина директора Богомира Бојића, који је овом приликом покрајинској делегацији представио погоне за производњу модне конфекције намењену извозу. Ово предузеће у Башаиду послује већ две године и у њему  је запослено око 75 радника, углавном жена кројачке струке. Како је наглашено, у овом моменту „Сирматеx" је своју производњу усмерио ка европском тржишту, углавном на сарадњу са Италијом, Холандијом и Енглеском. До сада је у фабрику уложено 300.000 евра, од којих је једну трећину уложила  покрајинска Влада. Фабрика је на путу  да прошири своје производне капацитете, обзиром да инострани партнери исказују све веће потребе за њеним услугама и производима базираним на високој женској моди. О томе сведоче и заступљене марке робних кућа за које ова фабрика производи, а реч је о Мосцхино, Патризиа Пепе, Сее Бy Цлхое, МцQуеен.То значи и отварање нових радних места, што доприноси да се Северни Банат развија брже.
Председник Пајтић је приликом данашње посете Здравственом центру „Коста Средојев Шљука", где је уручио мобилни ренген апарат истакао да је овај апарат у погледу модернизације најзначајнија ствар коју је ова здравствена установа у Кикинди добила у последњих 30 година.
Вршилац дужности директора Опште болнице у оснивању Душан Коларовић објаснио је да ће апарат значити бржи и ефикаснији рад лекара.
Истакнуто је да ће лекари сада моћи да раде дијагностику током операције, што ће бити брже и ефикасније за пацијенте, јер нови рендген апарат има минимална зрачења, која утичу на здравље болесника.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs