Додељена признања добровољним даваоцима крви

Нови Сад , 25. фебруар 2010.
-A A +AДодељена признања добровољним даваоцима крви .

Нови Сад , 25. фебруар 2010. .

Нови Сад, четвртак 25. фебруар - У Скупштини АП Војводине данас је одржана традиционална Свечаност поводом "Дана захвалности за дату крв". Том приликом, вишеструким даваоцима крви из редова запослених у покрајинској управи који су 5, 10, 20 и 35 пута добровољно дали крв, додељена су посебна признања и захвалнице за људску хуманост. Организатори ове традиционалне Свечаности били су Удружење добровољних даваоца крви и организације Црвеног крста покрајинских органа управе и Града Новог Сада, а покровитељ догађаја била је потпредседница Скупштине АП Војводине задужена за област здравства доц. др Бранислава Белић.
Признања за дату крв, добило је 40 радника Скупштине и Владе Војводине. Због изражене хуманости, племенитости и љубави према људима којима је потребна помоћ, најактивнијим добровољним даваоцима крви посебну захвалницу упутио је и председник Владе Војводине др Бојан Пајтић.
Према речима потпредседнице покрајинског парламента задужене за област здравства доц. др Браниславе Белић, доделом захвалница Покрајинска управа жели на симболичан начин да се одужи својим радницима и да им покаже колико цени то што су они својим гестом добровољног давања крви, део себе ставили у посао хуманости, јер су помогли људима којима је помоћ неопходна. Доц. др Бранислава Белић је казала да Организација Црвеног крста покрајинских органа управе броји 360 добровољних давалаца крви који годишње дарују и до 400 јединица крви. Они су заједно са другим даваоцима са територије града Новог Сада, прошле године по броју давања били на самом врху у Србији. То потврђује и податак да је Нови Сад у 2009. години са 7,2 процента популације давалаца био проглашен за најхуманију средину у Србији, док је више од 10 војвођанских општина са око 5 процената давалаца, такође остварило услов за то признање, казала је потпредседница Скупштине АП Војводине доц. др Бранислава Белић.
Председница организације Црвеног крста покрајинских органа управе мр Ерна Шумец најавила је да ће радници Скупштине и Владе Војводине и у наредном периоду спроводити успешне акције добровољног давања крви како би се обезбедиле довољне количине те драгоцене течности, као и да ће бити настављене активности везане за помоћ социјално угроженим категоријама становништва у Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs