Председник Пајтић сусрео се са министром Дулићем

Нови Сад , 21. децембар 2009.
-A A +AПредседник Пајтић сусрео се са министром Дулићем.

Нови Сад , 21. децембар 2009. .

Нови Сад, 21. децембар - Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић састао се данас у Новом Саду са министром животне средине и просторног планирања у Влади Републике Србије Оливером Дулићем. Током овог сусрета разговарано је о преносу послова са републичких на покрајинске органе на основу новог Статута АП Војводине и Закона о утврђивању надлежности АП Војводине.
Састанку су присуствовали представници Министарства за животну средину и просторног планирања и др Слободан Пузовић, покрајински секретар за заштиту животне средине и одрживи развој, мр Јовица Ђукић, покрајински секретар за финансије, Душанка Д. Сремачки, покрајински секретар за архитектуру, урбанизам и градитељство и Момчило Миловић, директор Фонда за капитална улагања.
У изјави за медије тим поводом председник Пајтић је нагласио:
"На основу Закона о утврђивању надлежности АП Војводине и Статута, после Нове године покрајина преузима надлежност над Заводом за заштиту природе и Националним парком Фрушка гора, те се стичу услови и за оснивање Еколошког фонда Војводине. Поред тога, покрајина ће преузети инспекцијске службе од Републике, које на територији Војводине треба да обезбеде поштовање еколошких стандарда у привреди и очувању животне средине."
Председник Пајтић је нагласио да неће бити отварања нових радних места, те да пренос нових надлежности, како је поновио, значи само преузимање оних запослених из републичке администрације, који су се и до сада бавили овим пословима. Такође, биће пренета и она финансијска средства којима су те надлежности до сада биле финансиране на републичком нивоу. Овај посао је договорен и потпуно усаглашен, истакао је председник Пајтић и изразио уверење да ће овај начин наићи на опште задовољство и грађана Војводине и Србије, и допринети квалитетнијем и здравијим условима њиховог живљења.
Министар за животну средину и просторно планирање у Влади Републике Србије Оливер Дулић истакао је да је данашњи састанак догађај, који иде у сусрет оном што следи након доношења новог Закона о утврђивању надлежности и Статута АП Војводине. Дулић је изразио уверење да ће се досадашња добра сарадња са покрајинском Владом у области архитектуре, просторног планирања и заштите животне средине и надаље успешно одвијати, јер је повезана бројним пројектима чија је реализација од обостраног интереса. Данас је дефинисано неколико приоритета. Реч је о намери да се до априла изради Просторни план Републике Србије, а потом и Војводине усклађен са овим републичким документом, као и заједничко инвестирање у инфраструктуру. Министар Дулић похвалио је стручност и ефикасност покрајинске администрације у пословима на заштити животне средине и просторног планирања, и изразио уверење да су тако добро оспособљени и други покрајински органи на задовљство свих грађана.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs