У Сенти одржан Дан отворених врата Скупштине АП Војводине

Нови Сад , 30. мај 2009.
-A A +AУ Сенти одржан Дан отворених врата Скупштине АП Војводине.

Нови Сад , 30. мај 2009. .

  Нови Сад/Сента, 30. мај - Традиционални скуп «Дан отворених врата Скупштине АП Војводине» одржан је данас у Сенти, где су функционери војвођанског парламента разговарали са представницима локалне самоуправе, одборницима у Скупштини општине Сента и ученицима основних и средњих школа. Домаћини овог догађаја били су председник Општине Сента Золтан Пек и председница Скупштине општине Сента Жирош Јанкелић Анико. Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши истакао је да је један од приоритета Скупштине АП Војводине непосредни контакт са грађанима јер, према његовим речима, неопходно је саслушати и уважавати њихово мишљење у процесу доношења појединих одлука.
 «Политика је трагање за оним што је добро, праведно и корисно за све чланове заједнице. И зато је важно да саслушамо потребе и проблеме сваког грађанина понаособ, као што смо то увели као праксу од новембра прошле године», нагласио је Егереши. 
 Он је позвао присутне да својим потписом подрже Еврорегионалну иницијативу за толеранцију коју је након 17. новембра прошле године подржало више од хиљаду људи, а којој је циљ да подсети на важност поштовања и узајамног разумевања, јер Војводина толеранције може да се супротстави свим појавама дискриминације и етничеке и верске нетолеранције и насиља.

 «Уверен сам да Војводина, на заставу европског пројекта уписује толеранцију као друго име за слободу. И зато данас, између осталог, представљамо и Еврорегионалну иницијативу за толеранцију чији текст можете читати на више језика», рекао је Егереши.
 Потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох упознао је присутне са својим задужењима и областима којима се бави. Он је истакао да се показало да Војводина из године у годину има све веће потенцијале и истакао своје уверење да ће се тако наставити без обзира на чињеницу да је ова година рестриктивна. Он је додао да је Скупштина усвојила Одлуку о извршењу буџета која гарантује завршетак свих започетих пројеката, као и подршку запошљавању.
 Шеф посланичке групе СПС-ПУПС-ПВРЕР проф. др Ненад Вуњак нагласио је да у Скупштини АП Војводине постоји добар језик толеранције између посланичких група. Проф. др Вуњак говорио је и о важности даље регионализације земље, као и о Статуту АП Војводине, стављајући акценат на Развојну банку Војводине која је овим актом предвиђена. Према његовим речима, Развојна банка омогућиће јефтиније кредитирање и даљи развој Војводине.

 Председник општине Ковачица и председник Одбора за организацију управе и локалну самоуправу у Скупштини АП Војводине Мирослав Кришан најавио је да ће овај Одбор у наредном периоду покушати да организује већину локалних самоуправа у Војводини да заједнички дају одговор и нека решења на економску кризу, како развој и напредак Покрајине не би био заустављен.
 Присутнима се обратио и помоћник секретара  Скупштине АП Војводине Душан Павловић који је представио рад Скупштине, поцедуру заказивања и одржавања седница, изборни систем у Војводини, као и саму зграду Скупштине АП Војводине.
 Током одржавања «Дана отворених врата Скупштине АП Војводине» од прошле године до данас функционери покрајинског парламента разговарали су са више од 1500 грађана и ученика средњих школа у жељи да ову институцију и њен рад у потпуности отворе за јавност.
 Пре почетка одржавања «Дана отворених врата Скупштине АП Војводине» у Сенти, функционери војвођанског парламента разговарали су са председником Општине Сента Золтаном Пеком и председницом Скупштине општине Сента Жирош Јанкелић Анико о инвестиционим потенцијалима ове локалне самоуправе, као и о започетим пројектима и страним инвестицијама које ће донети у ову општину нова радна места.
 Током посете Сенти председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши, заједно са сарадницима, посетио је Сајам невладиних организација на коме су свој рад представиле организације из Србије и иностранства.                                 КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
                              СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ    
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs