Председник Пајтић примио амбасадора Кипра Хомера Мавроматиса

Нови Сад , 27. мај 2009.
-A A +AПредседник Пајтић примио амбасадора Кипра Хомера Мавроматиса.

Нови Сад , 27. мај 2009. .

Нови Сад, 27. маја - Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић примио је данас амбасадора Републике Кипар Хомера Мавроматиса.
Председник Пајтић истакао је да је Кипар наш веома близак и важан партнер, те упознао амбасадора Мавроматиса са приоритетима у нашој покрајини.
Посебно се осврнувши на програм Извршног већа за ново запошљавање и очување радних места у 2009. години, војвођански премијер Пајтић је истакао да је Извршно веће уложило значајне напоре и средства како би на овај начин помогло војвођанској привреди. Овај програм треба да допринесе равномерном регионалном развоју наше покрајине и обезбеди да у периоду опште светске кризе повећамо и индустријску производњу и број запослених у Војводини, нагласио је председник Пајтић.
Амбасадор Кипра Хомер Мавроматис истакао је да Кипар у потпуности подржава наше укључивање у Европску унију и укидање виза нашим грађанима, односно стављање Србије на белу шенген листу.
Током данашњег сусрета председника Пајтића и амбасадора Мавроматиса било је речи о могућностима шире сарадње у области привреде, образовања и културе, поготово након што је потписан и споразум о културној сарадњи наше две земље. Амбасадор Мавроматис је као одличан пример сарадње навео и недавно започет пројекат са хуманитарном организацијом „Наша Србија", која помаже деци у региону.
Грађење будућности је оцењено као веома важан посао уз констатацију да је будућност обе земље у Европској унији. Кипар је већ тамо и помоћи ће и Србији да тамо стигне, чуло се у данашњем сусрету председника Пајтића и амбасадора Кипра Мавроматиса.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs