Клинички центар Војводине обележио сто година постојања

Нови Сад , 13. мај 2009.
-A A +AКлинички центар Војводине обележио сто година постојања.

Нови Сад , 13. мај 2009. .

Нови Сад, 13. мај - Председнику Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић, на свечаности поводом сто година Клиничког центра Војводине, уручена је Плакета за најзаслужнијег појединца који је посебно допринео развоју ове институције у Новом Саду.

Уручујући плакету, директор Клиничког центра Војводине проф. др Драган Драшковић навео је да је ово признање председнику Пајтићу додељено, пре свега са аспекта личног ангажовања а мање са позиције извршне власти.
Председник Пајтић је истакао је да овај значајан јубилеј сведочи о успеху Клиничког центра Војводине, који је умео да сачува своје потенцијале. Председник Пајтић је рекао и да је у последње три године покрајина уложила више средстава у покрајинско здравство, него што је то учињено за последњих 30 година и најавио је да ће за годину дана бити завршен и Ургентни центар у Новом Саду. Тако ће грађанима бити омогућено да у области ургентне медицине остварују услуге и третман на нивоу најразвијенијих земаља.
Војвођански премијер захвалио се на признању за које је рекао да му је једно од најважнијих до сада. „Када добијете признање Клиничког центра Војводине то значи да сте дали допринос напорима да се сачувају људски животи и да се спаси здравље неких људи. То ме заиста чини поносним", рекао је др Пајтић.
Другу плакету, која додељена је Општој болници у Суботици за допринос у сарадњи на лечењу грађана Војводине, примио је данас директор ове суботичке здравствене установе др Горан Бићанин.
На свечаности поводом јубилеја Клиничког центра Војводине присутнима се обратио директор ове институције проф. др Драган Драшковић и др Владимир Сакач у својству хроничара града Новог сада и ппзнаваоца историје медицине и здравствене култиуре у Новом Саду. Свечаности су присуствовали и покрајински секретар за здравство др Атила Ченгери и бројни стручњаци Клиничког центра Војводине, који својим реномеом већ дуги низ година доприносе угледу ове врхунске здравствене институције у покрајини.
Др Драшковић је истакао да Клинички центар Војводине, који је уједно и база Медицинског факултета, својим радом и настојањима од свог постанка до данас припада Европи.Ова институција је врхунска, високоспецијализована здравствена установа највишег, тј. терцијарног нивоа за здравство Војводине. Поред редовне здравствене делатности, на клиникама и центрима за дијагностику спроводи се едукација лекара на специјализацији и субспецијализацији.Данас ова модерна здравствена установа има 3.000 запослених са 21 организационом јединицом, милион прегледа и десетинама хиљада операција годишње и стога има обавезу да се развија у складу са модерном медицином и да тржишно послује.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs