Председник Пајтић отворио нове саобраћајнице у чурђеву

Нови Сад , 07. мај 2009.
-A A +AПредседник Пајтић отворио нове саобраћајнице у чурђеву .

Нови Сад , 07. мај 2009. .

Нови Сад, 7. мај - Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић данас је у чурђеву, у Општини Жабаљ, свечано пустио у саобраћај реконструисане саобраћајнице у Улици Мике Антића и Улици војводе Книћанина, које припадају делу насеља у којем живе Роми. Пут у чурђеву финансиро је Фонд за капитална улагања Војводине.

Догађају су присуствовали директор Фонда за капитална улагања Момчило Миловић и директор Канцеларија за инклузију Рома Душан Јовановић. Домаћин делегацији Извршног већа АП Војводине био је председник Општине Жабаљ Бранко Стајић.
Председник Пајтић је рекао да је у Општину Жабаљ, која спада у ред неразвијених општина, Покрајина усмерила 277 милиона динара. Ова средства из Фонда за капитална улагања намењена су за јачање инфраструктуре и решавање егзистенцијалних проблема њених житеља. Председник Пајтић је нагласио да је други вид подршке, који се одвија у оквиру пројекта инклузивним процесима ромске популације у Војводини, усмерен на побољшање квалитета живота:
"На овај начин смо омогућили да Роми, односно ромска заједница у чурђеву и Чуругу добије пристојну инфраструктуру и много пристојније услове за живот. Ова национална заједница је у најгорем положају не само у нашој земљи него у целој Европи и зато је за решавање проблема Рома у Покрајини издвојено 300 милиона динара."У овом тренутку се завршавају радови на решавању проблема водоснабдевања у Општини Житиште за 400 ромских породица, који ће према речима Душка Јовановића, директора покрајинске Канцеларије за инклузију Рома, бити окончани почетком јуна. У току је и припрема пројектно-техничке документације за асвалтирање улица у Општини Рума за месне заједнице Кленак и Грабовац.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs