Мартин Злох подржао иницијативу словачких привредника за улагање у Војводину

Нови Сад , 30. април 2009.
-A A +AМартин Злох подржао иницијативу словачких привредника за улагање у Војводину .

Нови Сад , 30. април 2009. .

Нови Сад, 30. април - Потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох примио је делегацију „Словачке агенције за развој инвестиција и трговину" и представнике словачке фирме „Ставконзулта" који се налазе у посети Србији. Поред потпредседника Злоха, састанку су присуствовали Петер Јесенски из Секције за спољну трговину „Словачке агенције за развој инвестиција и трговину" Милан Јураска и Мариан Герси, руководиоци „Ставконзулта"  као и директор „ВИП" Фонда Бранислав Бугарски и Јадранка Јовановић из Царинске зоне Нови Сад.   Представници словачке привредне делегације су у разговору са потпредседником Злохом исказали заинтересованост да инвестирају у Војводини, пре свега у сектору енергетике и трговине, као и да пронађу адекватне пословне партнере из наше покрајине са којим би остварили привредну сарадњу. Мартин Злох је изразио задовољство због досадашње успешне привредне сарадње између Републике Словачке и Војводине, као и сарадње коју имају словачка Агенција за подршку извозу и покрајински «ВИП» Фонд.
 Потпредседник Злох је поздравио све веће интересовање словачких привредника да улажу у Војводину и нагласио да су врата Скупштине и Извршног већа Војводине широм отворена за нове инвестиције. Он је нагласио да су инвестиције и отварање нових радних места у покрајини приоритет војвођанских власти.
- Иницијатива словачких фирми да улажу у Војводини, заједнички пословни аранжмани и изградња заједничких капацитета привредника две земље, представља најбољи одговор актуелној економској кризи и њеном превазилажењу - казао је потпредседник покрајинског парламента Мартин Злох.      КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs