Честитка Ане Томанове Маканове поводом Светског дана слободе медија

, 30. април 2009.
-A A +AЧеститка Ане Томанове Маканове поводом Светског дана слободе медија.

, 30. април 2009. .

Поштоване колеге,У име Извршног већа Војводине, Покрајинског секретаријата за информације и у своје лично име, честитам Вам 3. мај - Светски дан слободе медија.
Тај дан треба да подсети све нас колико је важно да се поштује једна од основних тековина демократског друштва  - слобода информисања  и да  покажемо солидарност са свим новинарима и свим медијским радницима.
Слобода мишљења и изражавања основа је сваког здравог друштва и слободни медији у томе имају незаобилазну улогу. Имајући у виду да је слобода изражавања и информисања прокламована нашим Уставом,  Универзалном декларацијом о људским правима УН и Европском конвенцијом о људским правима,  као и то да смо  свесни колико је слобода медија важна за друштвени, економски, културни и политички развој,  не само на овај дан треба да потврдимо нашу чврсту приврженост начелима слободе изражавања и информисања.
Покрајински секретаријат за информације ће као и до сада  пружати подршку свим медијима који доприносе да наша заједница оснажи своје демократске вредности, интеркултуралне везе и узајамно разумевање у нашем друштву.
Свесни да цело друштво трпи последице светске економске кризе, спремни смо да својим активностима  и мерама  помогнемо да се и овај период преброди са што мање штете за новинаре, медије и запослене у њима.                                                                      Потпредседник Извршног већа АПВ и
                                                                  покрајински секретар за информацијеАна Томанова Маканова
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs