Саопштење са 51. седнице Извршног већа АП Војводине

Нови Сад , 29. април 2009.
-A A +AСаопштење са 51. седнице Извршног већа АП Војводине.

Нови Сад , 29. април 2009. .

Нови Сад, 29. април - На данашњој седници Извршног већа АП Војводине, којом је председавао др Бојан Пајтић, формирано је Радно тело за координацију активности на припремама за пандемијски грип. Радно тело има задатак да прати епидемиолошку ситуацију код нас и у свету и примени мере према Плану активности Владе Републике Србије, пре и у току могуће пандемије грипа.  На челу тима је покрајински секретар за здравство др Атила Ченгери, који је члановима Извршног већа поднео извештај са најновијим подацима о ширењу опасног вируса и препорукама Светске здравствене организације. Извршно веће прихватило је предлог о суфинансирању очувања радних места у погонима за примену нових технологија у нашој покрајини у 2009. години. Намера Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој као предлагача, је да средства планирана Одлуком о буџету за ову намену, реализује путем јавног конкурса. Секретаријат ће суфинансирати очување радних места у 54 погона за примену нових технологија, где је покрајина суоснивач, отворених по јавним позивима у периоду од 2006. до 2008. године. Право пријављивања имаће привредна друштва која су склопила Уговор о суфинансирању погона нових технологија у АП Војводини и Уговор о начину реализације обавезе о пласману дела производа по уговору о суфинансирању са Секретаријатом у периоду 2006-2008 године. Потребно је да је погон отворен и производња започета, да су запослени сви радници из Уговора о суфинансирању, да су поднети извештаји којима се доказује да су реализована сопствена и средства добијена од Секретаријата у складу са наведеним уговорима, те да се враћање средстава кроз донације одвија уредно и у складу са Уговором о начину реализације обавезе о пласману дела производа.
Извршно веће усвојило информацију о пријему студената у студентске центре у Војводини. У студентским центрима у Војводини смештено је 3.328 студената. За студентски смештај у нашој покрајини укупно је конкурисало 4.614 студената. У Студентском центру у Новом Саду ове школске године без смештаја је остало 1.286 студената, док су у Суботици примљени сви студенти који су конкурисали. Од укупног броја примљених у студентске домове, 2.330 студената или 70 одсто је са територије Војводине, 539 студената је  са подручја Републике Србије ван територије Војводине, односно 16,2 одсто, 38 студената је са  територије Републике Црне Горе, односно 1,14 одсто, 329 или 9,88 одсто са подручја БиХ и Републике Српске. Са територије Републике Хрватске у студентске центре у Војводини примљено је 11 студената, четворо интерно расељених и један студент са статусом расељеног лица.
Извршно веће усвојило је информацију о пружању хуманитарне помоћи манастиру Св.Пећке патријаршије, Манастиру у Ковиљу, за МНРО (ментално недовољно развијене особе) „Пчелица" из Сефкерина и Центру за социјални рад из Новог Сада. Веће је задужило Дирекцију за робне резерве АП Војводине да на овим местима испоручи прехрамбене артикле и средства за одржавање личне хигијене укупне вредности 570.000 динара.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs