Председник Пајтић примио министра Сулејмана Угљанина

Нови Сад , 27. април 2009.
-A A +AПредседник Пајтић примио министра Сулејмана Угљанина.

Нови Сад , 27. април 2009. .

Нови Сад, 27. април - Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић примио је министра у Влади Републике Србије др Сулејмана Угљанина, који је уједно и директор Канцеларије за одрживи развој.
У разговору су учествовали и Есад Џуџевић, народни посланик, Бајрам Омерагић, председник Савета за равномерни регионални развој и регионалне капиталне инвестиције, Шемсудин Кучевић, заменик директора Канцеларије за одрживи развој, Душан Елезовић, покрајински посланик и Бранислав Бугарски, директор ВИП Фонда - војвођанског фонда за привлачење инвестиција.
На састанку је било речи о привлачењу инвестиција, посебно у неразвијеним и недовољно развијеним општинама у Србији, како би се постигао равномерни економски развој у држави. Поред значаја који несумњиво има доношење Закона о регионалном развоју, заједнички је констатовано, потребно је да власт у сваком региону одговарајућим подстицајним мерама допиноси отварању малих и средњих предузећа и стварању услова за запошљавање људи. У том смислу, активности које доприносе том циљу морају имати приоритет, подршку и синхронизовано деловање власти на свим нивоима.
- На први поглед не чини се импресивним да се у неком погону запослило 30 људи, али ако се сагледа да је у Војводини, само преко Програма нових технологија који Извршно веће спроводи три године, посао добило око 16,5 хиљада људи, податак је који говори о његовој успешности. Поред тога, због важности да се очува достигнути ниво запослености, од ове године Извршно веће Војводине донело је подстицајне мере за запошљавање, односно одвојило од 130 хиљада до 160 хиљада динара из покрајинског буџета за свако новоотворено радно место - упознао је председник Пајтић министра Угљанина са политиком покрајинске администрације.
Министар Угљанин, као члан мешовите српско-турске комисије, указао је на значај потписивања и ратификовања уговора о слободној трговини између две државе, те најавио активности на успостављању ближих привредних веза са Турском, која, како је изјавио, има интерес да инвестира у индустрију и производњу. У том смисли, потребно је привредницима у Турској представити погодности за инвестирање у Србији. Војвођански ВИП Фонд спреман је да се укључи у ове активности и представи потенцијале за улагање у војвођанским општинама, рекао је председник Извршног већа Војводине, што је министар Угљанин прихватио.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs