Председник Извршног већа означио почетак радова на СПЦ Базени Дудова шума у Суботици

Суботица , 30. март 2009.
-A A +AПредседник Извршног већа означио почетак радова на СПЦ Базени Дудова шума у Суботици.

Суботица , 30. март 2009. .

Суботица/Нови Сад, 30 март - Председник Извршног већа Војводине др Бојан Пајтић посетио је данас Суботицу и са градоначелником Сашом Вучинићем обишао градилиште хале затвореног базена, у оквиру Спортског, рекреативног и пословног објекта у Дудовој шуми. Објекти будућег спортског центра, иако започети пре више од деценије, нису окончани, премда Суботици недостаје затворени базен и савремени спортски и пословни центар. Извршно веће Војводине је преко покрајинског Фонда за капитална улагања за наставак радова на изградњи хале и базена, уз коју ће бити придодат и објекат намењен пословном простору, издвојило две стотине педесет милиона динара, а завршетак спортско-рекреативног и пословног центра планиран је за 2011. годину. 
- Током протекле две године, захваљујући покрајинском Фонду за капитална улагања у Суботицу и насељена места у читавој општини, инвестирано је 2,5 милијарди динара  за реализацију више од стотину двадесет пројеката, од водоводне и канализационе мреже, до путева, улица, школских и здравствених објеката. Подршком захтевним и важним пројектима широм Војводине, не само да помажемо обнову локалне инфрастурктуре него, ангажовањем грађевинара отварамо могућност за додатно запошљавање, јер грађевинска индустрија својим радом ангажује и покреће читав ланац фирми и послова у свим областима. Зато имамо градилишта и пројекте у читавој нашој покрајини - рекао је председник Извршног већа Војводине. Председник Извршног већа и градоначелник Суботице симболично су, убацивањем прве лопате бетона, отворили радове на спортско-рекареативном и пословном центру Дудова шума. Председник Пајтић обишао је данас у Суботици и радове на уређењу „Платоа др Зоран чинђић" у самом центру града. Пројекат за уређење пешачког дела улице, изградњу фонтане и цветних леја је део радова на уређењу градског језгра, а Фонд за капитална улагања је за реализацију овог посла обезбедио двадесет шест милиона динара.
У делегацији покрајинске владе, уз председника Пајтића, били су и Модест Дулић, покрајински секретар за спорт и омладину и др Ченгери Атила, покрајински секретар за здравство, као и директор Фонда за капитална улагања Војводине Момчило Миловић.  

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs