Председник Егереши у Стразбуру и Бриселу

Нови Сад , 30. новембар 2008.
-A A +AПредседник Егереши у Стразбуру и Бриселу.

Нови Сад , 30. новембар 2008. .

Нови Сад, 30. новембар - Председник Скупштине АП Војводине ШандорЕгереши учествоваће 2. децембра у Стразбуру у раду Већа региона, на јесењемзаседању Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе (КЛРВЕ). Напозив председнице Већа региона КЛРВЕ, председник Егереши говориће на Округломстолу о специјалном статусу аутономије у европским регионима. Егереши ћеприсуствовати и уручивању Награде региона АП Војводини и разговарати сапредседником и генереалним секретаром ЦЛРАЕ. У Бриселу, 3. децембра, председника војвођанскогпарламента примиће Ханс Герт Петеринг, председник Европског парламента.ПредседникЕгереши говориће и на округлом столу "Интеркултурални дијалог", уБриселу 4. децембра, који организује Делегација Европског парламента за односе за земљамајугоисточне Европе, под покровитељством посланице Европског парламента ДорисПак.
 Егереши јенајавио да ће учешће на овим важним скуповима, као и разговоре са европскимзваничницима, искористити да нагласи да су све активности Скупштине АПВојводине у функцији изградње европског идентитета мултикултуралне Војводине.
 - Упознаћу представнике европских институција саосновним одредбама Предлога новог Статута АПВ, представити активности Кампа затолеранцију младих и Еврорегионалну иницијативу за толеранцију. У Стразбуру ћунајавити и кандидатуру наше Покрајине за домаћина Европске недеље локалнедемократије у октобру 2009. године - најавио је Егереши.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs