Дан отворених врата Скупштине Војводине

Нови Сад , 29. новембар 2008.
-A A +AДан отворених врата Скупштине Војводине.

Нови Сад , 29. новембар 2008. .

Нови Сад, 29. новембар - У Скупштини АП Војводинеданас је организован „Дан отворених врата" Скупштине који ће се, у сарадњи саМисијом ОЕБС у Србији, од наредне године одржавати сваке последње суботе умесецу и том приликом грађани ће моћи да се упознају са радом парламента ифункционерима Скупштине Војводине. Уразговору са студентима Универзитета у Новом Саду и ученицима ИВ разредагимназија са територије читаве Војводине, председник Скупштине АП ВојводинеШандор Егереши истакао је да његов лични рад,као  и рад покрајинског парламента требада буде посвећен остварењу принципа да је политика поље заједничког рада свихграђана.
 - Наш је задатак да вама,генерацији младих омогућимо да научите абецеду толеранције у духу мира,поштовања, и узајамног разумевања. Наш заједнички задатак је да вас оснажимода као грађани Европе и света научите да поштујете вредности различитихкултура, да се супротстављате свим видовима дискриминације и насиља - . 
 Саветник запрограм парламентарне подршке Мисије ОЕБС Ралф Јакш истакао је да оваорганизација настоји да приближи све политичке институције грађанима и дапомаже Скупштини Војводине у изградњи капацитета, како би се суочила са свимпредстојећим изазовима.
 Секретар СкупштинеАП Војводине Милорад Гашић представио је гостима функционисање покрајинскогпарламента, надлежности, састав, као и процедуру сазивања седница СкупштинеВојводине и начин на који се доносе скупштинске одлуке.  Са гостима суразговарали и потпредседници Скупштине АП Војводине Маја Седларевић, БранимирМитровић и Синиша Лазић, као и шефови посланичких група Демократске странкеСрбије Борко Илић, Мађарске коалиције др Тивадар Тот и заменик шефа посланичкегрупе СПС-ПУПС-ПВРЕР др Живорад Смиљанић. Након разговора, ученици и студентиобишли су кабинете председника и потпредседника Скупштине и упознали се саЕврорегионалном иницијативом за толеранцију.  
  
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs