Егереши: Сукоб интереса не познаје границе, неопходна сарадња земаља из региона

Нови Сад , 28. новембар 2008.
-A A +AЕгереши: Сукоб интереса не познаје границе, неопходна сарадња земаља из региона.

Нови Сад , 28. новембар 2008. .

  Нови Сад, 28. новембар - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши примио је данас представнике Републичког одбора за решавање о сукобу интереса и чланове Комисије за утврђивање конфликта интереса Црне Горе, на челу са председницима др Слободаном Бељанским и Слободаном Лековић.  Председник Егереши истакао је да је питање решавања сукоба интереса од кључног значаја како за Србију, тако и за Црну Гору и додао да тај проблем не познаје границе јер се са њим суочавају обе државе, те је сарадња у овој области неопходна у циљу ефикаснијег рада и бољих резултата.
 -Истакао бих да Скупштина Војводинине и њени функционери и посланици поштују закон о спречавању сукоба интереса, али исто тако сматрам да је неопходна едукација функционера свих институција о овој области, као што је неопходна и сарадња земаља из региона јер се сви суочавамо са веома сличним проблемима - истакао је Егереши.  Председник Републичког одбора за решавање о сукобу интереса Слободан Бељански истакао је да је покрајинска администрација манифестовала спремност за превенцију сукоба интереса, као да је увек уважавала мишљење републичког одбора по овом питању. Он је истакао да је донет закон о Агенцији за борбу против корупције, која би требала да почне са радом од јануара 2010. године, а предвиђа могућност децентрализације, што је веома значајно за Покрајину у сузбијању сукоба интереса.
 Председник Комисије за утврђивање конфликта интереса Црне Горе Слободан Лековић рекао је да је у плану покретање иницијативе за оснивање асоцијације земаља Западног Балкана које ће се заједнички бавити питањем сукоба интереса. Према његовим речима, као модел за решавање овог проблема могло би да послужи искуство европских земаља, јер балканске земље имајују институције које се баве решавањем сукоба интереса свега неколико година.Кабинет председника
Скупштине  АП Војводине   
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs