ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ У ФРАНЦУСКОМ УДРУЖЕНЈУ ПОСЛОДАВАЦА

, 28. новембар 2008.
-A A +AПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ У ФРАНЦУСКОМ УДРУЖЕНЈУ ПОСЛОДАВАЦА.

, 28. новембар 2008. .

Париз, 28. новембар- Данас је у Паризу делегација Извршног већа АП Војводине представницима француских компанија представила привредне потенцијале Војводине, на презентацији одржаној у француском Удружењу послодаваца (МЕДЕФ). Председник Извршног већа АП Војводине, др Бојан Пајтић, рекао је на данашњој презентацији да је Војводина економски најразвијенији регион у Србији и да својим потенцијалима, инфраструктуром и искуством стечених вишегодишњом сарадњом са више од десет француских компанија, представља најатрактивнији регион за инвестиције из иностранства. Председник Пајтић говорио је о могућностима за институционалну сарадњу, као и о савременим трендовима регионалне политике и подстицајима за инвеститоре које је створила и ствара покрајинска влада. Председник Пајтић истакао је повољност географског положаја Војводине, која је окружена земљама Европске уније и која је у прилици да свим заинтересованим инвеститорима понуди квалификовану радну снагу и производњу по европским нормама квалитета, и то по цени конкурентној не само у односу на Европску Унију, него и на земље у региону Југоисточне Европе.
Говорећи о могућностима улагања, председник Пајтић је француске послодавце упознао са чињеницом да је покрајинска Влада основала неколико фондова: Фонд за развој АП Војводине, Гаранцијски фонд, Фонд за развој пољопривреде и Фонд за капитална улагања, са циљем да се изгради, побољша, и прилагоди инфраструктура како би она одговарала европским стандардима и даље припремила терен за потенцијалне инвеститоре.  
Председник Пајтић је у свом излагању нагласио позицију Војводине као активног и поузданог партнера, што је, како је рекао, доказано и потврђено у сарадњи са партнерима широм континента.  Потпредседник Извршног већа и покрајински секретар за привреду, Иштван Пастор, говорио је француским предузетницима о принципима једнаких права домаћих и страних инвеститора, о све већој правној стабилности, као и о фискалним оквирима пословања у Војводини. Потпредседник Пастор рекао је да фокус пажње треба да буде маркетинг локација погодних за долазак страних инвеститора, као и да се и убудуће мора радити на инвестиционој инфраструктури. Директор Фонда за промоцију инвестиција у Војводину, Бранислав Бугарски, представио је институционалну и техничку подршку коју овај Фонд пружа заинтересованим компанијама из иностранства. Бугарски је рекао да је Фонд за подршку инвестиција у Војводини ослонац страним инвеститорима од првог дана њихових активности усмерених на реализацију инвестиционог пројекта у Војводини и подсетио да у покрајини постоји 1800 регистрованих страних компанија и да се ниједна није повукла са простора наше регије. „То нас уверава да страни инвеститор може да рачуна на професионалну подршку, и то у складу са светским стандардима пословања.", рекао је Бугарски.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs