Прес конференција Покрајинског секретаријата за регионалну и међународну сарадњу

Нови Сад , 30. октобар 2008.
-A A +AПрес конференција Покрајинског секретаријата за регионалну и међународну сарадњу.

Нови Сад , 30. октобар 2008. .

Нови Сад, 30. октобар - На данашњој конференцији за новинаре, одржаној у организацији Покрајинског секретаријата за регионалну и међународну сарадњу, презентовани су пројекти Средње економске школе из Сомбора: "Имплементација ХАЦЦР стандарда у едукацији и "Унапређење квалитета и развој људских ресурса у кетеринг предузећима индустрије хране". Ови пројекти су примери успешне прекограничне сарадње Србија-Мађарска, финансираних из ИПА фонда ЕУ. Намера Покрајинског секретаријата за регионалну и међународну сарадњу је да одржавањем конференција за новинаре сваке недеље, под називом "Европа у Војводини", грађанима Војводине представи реализоване или пројекте који су у току реализације, а тичу се прекограничне сарадње, а који су финасирани од стране ЕУ, како би се и на овај начин упознали са погодностима које пружа сарадња и приближавање наше земље Европској унији.
Овом приликом представљена су два пројекта реализована између Средње економске школе из Сомора и школе из Баја Јулије, из Мађарске, у области угоститељства, који су примери добре међурегионалне сарадње.
Заменик покрајинског секретара за регионалну и међународну сарадњу Владимир Пандуров том приликом је изјавио да је намера овог секретаријата да у буџету за наредну годину буду издвојена средства за овакве пројекте и рекао да би свака општина у Војводини требало да подржи своје средње школе са производном делатношћу, јер је ово најбољи начин да се ученици прилагоде новим трендовима и допринесу приближавању наше земље ЕУ.  
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs