Отворена реновирана зграда библиотеке у Новом Бечеју

Нови Сад , 28. октобар 2008.
-A A +AОтворена реновирана зграда библиотеке у Новом Бечеју.

Нови Сад , 28. октобар 2008. .

  Нови Бечеј/Нови Сад, 28. октобар - Покрајински секретар за културу Милорад Ђурић отворио је данас, на пригодној свечаности у Народној билиотеци у Новом Бечеју, реконструисани део просторија библиотеке, обновљених уз помоћ средстава Извршног већа и Покрајинског секретаријата за културу. Народна библиотека у Новом Бечеју има традицију дугу 170 година, јер је прво читалиште "Касина - читаоница" своје књиге и штампу понудила грађанству на читање још 1838.    Од тада је ова библиотека, која има и своја три огранка у суседним селима Кумане, Милошево и Бочар, постала једно од најважнијих културних места у граду.
 - Свако место које има библиотеку није провинција, јер је у данашњем свету духовна вертикала знања коју свака читаоница и сваки дом књига нуди, заправо је мало средиште света. Ми ћемо и даље помагати свим нашим срединама да обнове и уреде своје библиотеке, и да понуде нове дигиталне садржаје, сдекватне електронском добу, који ће омогућити да понуда буде још атрактивнија, још разноврснија и на нивоу технолошких захтева садашњег времена.  Посебан доказ о томе колико ова библиотека значи Новом Бечеју, јесте то да у граду постоје путокази који госте усмеравају и до ње воде.  Зато је наше задовољство због могућности да учествујемо у обнови библиотека и унапређивању њеног рада и опремљености још веће - рекао је покрајински секретар за културу.
 Пројекат обнове Народне библиотеке у Новом Бечеју вредан 3.5 милиона динара, у оквиру кога је реновирано поткровље и опремљена дечија читаоница, реализован је уз помоћ Извршног већа и Покрајинског секретаријата за културу а радове су помогли и републичко Министарство културе као и општина Нови Бечеј.   
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs