Председник Извршног већа др Бојан Пајтић посетио општину Суботица

Суботица , 01. октобар 2008.
-A A +AПредседник Извршног већа др Бојан Пајтић посетио општину Суботица.

Суботица , 01. октобар 2008. .

 Суботица/Нови Сад, 1. октобар  - Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић са сарадницима боравио је данас у Суботици, где је обишао Општу болницу и Средњу техничку школу. Повод за посету било је улагање покрајинског Фонда за капитална улагања у ове две установе. У суботичкој Општој болници пуштени су у рад нови дијагностички уређаји, нови мултиканални ЦТ скенер, мамограф и савремени ултразвучни апарат. За набавку опреме Фонд за капитална улагања издвојио је 60 милиона динара и близу 30 милиона за опрему на одељењу хитног пријема.  - Пример са опремањем здравственог центра у Суботици говори колико је децентрализација важна за развој. Децентрализација омогућава да Војводина добије ону врсту инструмента неопходног за развој привреде, пољопривреде, здравства и образовања у Покрајини, како би сви грађани у сваком делу Војводине осетили бољитак.  Такође, даља децентрализација – до локалног нивоа значајна је због тога што омогућава да се децентрализација не сведе само са једног центра на други, већ да се одвија на свим нивоима: до сваке општине, до сваког села до сваке месне заједнице – изјавио је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић лекарима, здравственом особљу и гостима окупљеним у Општој болници, честитао им јубилеј који данас обележавају и истакао да ова здравствена установа, по својим квалитетима и потребема, заслужује и даљу подршку Покрајине.  
 Пајтић је навео да је Покрајина до сада у болницу инвестирала 180 милиона динара, у овој години 90 милиона динара и обећао даљу сарадњу, како би грађани са севера Војводине имали услова да се лече у складу са европским стандардима. Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић и покрајински секретар за здравство др Атила Ченгери присуствовали су свечаној академији поводом 167 година од оснивања прве грађанске болнице у Суботици, коју је у Градској кући приредила Општа болница. Други део програма боравка у Суботици одвијао се у Средњој техничкој школи МЕШЦ, где је др Бојан Пајтић, пресецењем врпце, отворио нову фискултурну салу. Свечаности у школи присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић.  
 - Ми ћемо и надаље финансирати пројекте који су са једне стране од капиталног значаја за Војводину, а са друге стране представљају заправо пропуштене прилике које деценијама уназад нису биле искоришћене. Изградњом нове фискултурне сале исправљамо пропуштено. Створили смо услове да се ученици ове школе баве спортом и тако смо испунили обећање које сам дао у јануару ове године, а то је да ће до краја 2008. године Покрајина поклонити граду Суботици и ученицима Средње техничке школе спортски објекат на највишем европском нивоу, изјавио је Пајтић.  
 Фонд за капитална улагања је за општину Суботица наменио 2,3 милијарде динара. У свим насељеним местима градиће се водовод, канализационе мреже или ће се градити путна инфраструктура, домови здравља, обданишта, школе. - Средства намењена капиталним улагањима у Војводини, за која смо се изборили у новом Уставу била су од пресудног значаја за даљи развој Војводине. Сваки грађанин Војводине ће у неком сегменту свог живота осетити бољитак – рекао је Пајтић.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs