Покрајински секретар Мирослав Васин посетио општину Шид

Шид , 01. октобар 2008.
-A A +AПокрајински секретар Мирослав Васин посетио општину Шид.

Шид , 01. октобар 2008. .

Шид/Нови Сад, 1. октобар –Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова МирославВасин посетио је данас Први сајам запошљавања у Шиду. Сајам је организовалаФилијала Националне службе за запошљавање у Шиду, у сарадњи са локалном самоуправом,и окупио је 15 послодаваца, који су понудили 150 радних места.Према речима покрајинскогсекретара за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина, овајсајам је веома значајан за грађане општине Шид, јер им омогућава да на бржи начиндођу до запослења, док са друге стране послодавцима омогућава да задовољепотребе за кардовима који им недостају.
– Прошле године је око 30 одстољуди пронашло посао управо захваљујћи оваквим сајмовима – рекао је Васин,истакавши да је овакав вид запошљавања у складу са европским трендовима.
Миленко Дабић, председник ОпштинеШид истакао да је најважнији задатак локалне самоуправе да реши проблемнезапослености.
– Постоји велика диспропорцијаизмеђу потражње и понуде послова на нашем тржишту. Углавном нам недостајукадрови у области металске струке, и дрвно-прерађивачке индустрије. Да би сеовај проблем што ефикасније решио локална самоуправа мора да створи услове занове инвестиције – рекао је Дабић. Он је додао да је у општини Шид, према евиденцијислужбе за запошљавање четири хиљаде незапослених, те да се нада да ће овајсајам допринети решавању овог великог проблема.Приликом данашње посете Сајмузапошљавања Мирослав Васин је уручио сертификате женама које су завршилеинформатичку обуку, коју је финасирао Покрајински секретаријат за рад,запошљавање и равноправност полова. Према речима Васина, обуку је у Техничкојшколи „Никола Тесла“ у Шиду, похађало 29 жена, од којих је 17, недуго позавршетку обуке, пронашло запослење.

Мирослав Васин и председникОпштине Шид Миленко Дабић потписали су данас и уговор о куповини два компјутераза удружења жена у Моровићу и Ердевику. Куповину компјутера финасираћеПокрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова са 80хиљада динара. Према најави Васина ово је почетак активности које Секретаријатпланира у наредној годину, у оквиру пројекта „2009. година сеоских жена уВојводни“. Циљ пројекта је да се удружења жена у Војводини технички оспособеда могу самостално да припреме пројекте са којима ће моћи да конкуришу засредства на домаћим и на конкурсима Евгропске уније.
- Веома је значајно да подржимоудружења жена, јер су у овом моменту преузела значајну бригу о женама на селу– рекао је Васин. Покрајински секретар за рад,запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, посетио је данас иземљорадничку задругу у Кукујевцима, где је представио пројекат Секретаријатаза запошљавње стручњака на селу. Васин је истако да су општине веома озбиљносхватиле овај пројекат и да достављају податке о потебним кадровима. До садаје исказана потреба за 30 стручњака, рекао је Васин, изразивжи наду да ће до краја конкурса бити попуњенаквота од 70 кандидата, колико је предвиђено у првом кругу. Данас је најављен и предстојећиконкурс за запошлајвање особа са инвалидитетом. Конкурс ће бити расписан 7.октобра. Истакнуто је да ће послодавцу који запосли особу да инвалидитетом битифинасиран бруто лични доходак на годишњм нивоу.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs