Камп толеранције 2008: Европи је потребан заједнички идентитет

Нови Сад , 30. јул 2008.
-A A +AКамп толеранције 2008: Европи је потребан заједнички идентитет.

Нови Сад , 30. јул 2008. .

Нови Сад/Бачка Топола, 30. јул –Директор Дунавског бироа из Улма, Петер Лангер, оценио је данас да је Европинеопходан «заједнички идентитет» и да су сусрети младих, попут Кампатолеранције у Бачкој Тополи, најбољи пут ка остваривању тог циља.У разговору са младим учесницимаКампа толеранције, у оквиру серије предавања на тему «Европске интеграције –Дунавска повезивања», Лангер је истакао да је Дунав «симбол културногидентитета, јединства и различитости Европе».
«Дунав повезује десет земаља, протичекроз четири главна града: Будимпешту, Братиславу, Беч и Београди зато је неприкосновени симбол Европе и њеног идентитета. Дунав је чудо»,рекао је Лангер.
Према његовим речима млади изподунавских регија морају што пре добити прилику да слободно путују како би јошлакше увидели да је уједињена Европа, Европа без граница, потреба којагарантује и нуди много више од економске стабилности.Лангер је информисао учеснике даје у Улму недавно основана «Европска академија», на којој млади из читаве Европемогу да, у оквиру постидипломских студија, добију нова знања о европскиминтеграцијама, толеранцији, развоју мултиетничких друштава.
У оквиру радионице «Пуззле» данассу своје земљле представили млади из Мађарске и Хрватске.
«Камп толеранције младихподунавских градова и регија» траје до 2. августа, а организатори су Скупштинаи Извршно веће Војводине и Дунавски биро.КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs