Камп толеранције 2008: Предавања о ЕУ интергацијама и концерт групе Филм

Нови Сад , 29. јул 2008.
-A A +AКамп толеранције 2008: Предавања о ЕУ интергацијама и концерт групе Филм.

Нови Сад , 29. јул 2008. .

Нови Сад/Бачка Топола, 29. јул - Потпредседница Парламента ГорњеАустрије, Герда Вејхслер, позвала је данас младе учеснике Кампа толеранције уБачкој Тополи да чувају и развијају мултикултуралност у срединама из којихдолазе, јер она представља једну од највећих вредности уједињене Европе.На предавању за учеснике Кампа, Вејхслер је говорила оисторији земље из које долази, као о искуствима о суживоту у вишенационалнимсрединама, каква је и Горња Аустрија.
Градоначелникнемачког града Улма, Гунтер Циш, нагласио је да је одржавање Кампа толеранцијевеома значајно јер на најбољи начин представља вредности за које се Војводиназалаже.
Циш је рекао и да се у његовом граду одржава слична манифестација,Улмски камп младих, чији циљ је такође окупљање младих људи различитихнација, дружење и упознавање са другим културама што представља предусловевропских интеграција. У оквиру радионице «Пуззле» данас су се у Бачкој Тополисвојим колегама представили млади из Румуније, а у креативној радионицинастављен је рад на приреми маски и костима од природних материјала, које ћебити презентоване у петак, 1. јула.
Укултурно-забавном делу програма Кампа толеранције, на тргу у центру БачкеТополе, синоћ су наступиле групе «Хуун Хуур Ту» из Молдавије, «Студио Алектик»и састав «Ла Сед Хитана». Вечерас од 21час, такође на градском тргу у Бачкој Тополи, наступиће плесна трупа «СалсаЛатин», новосадски састав «Блоw» а централни догађај је концерт Јуре Стублића игрупе Филм. Камп Толеранције младих подунавских градова и регија траје до 2.августа, а организатори су Скупштина и Извршно веће Војводине и Дунавски биро.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs