ИНВЕСТИЦИОНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ АП ВОЈВОДИНЕ ПРЕПОЗНАТИ НА САЈМУ У ЛОНДОНУ

Нови Сад , 26. јун 2008.
-A A +AИНВЕСТИЦИОНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ АП ВОЈВОДИНЕ ПРЕПОЗНАТИ НА САЈМУ У ЛОНДОНУ.

Нови Сад , 26. јун 2008. .

 Нови Сад, 26. јун - ВИП Фонд на специјализованом сајму инвестиција „ФДИ Еxпо“, чији је организатор Светска банка, представио је инвестиционе потенцијале АП Војводине.  ВИП Фонд представио је инвестиционе потенцијале АП Војводине на специјализованом сајму инвестиција „ФДИ Еxпо“ који се ове године први пут одржавао у Лондону. Организатор сајма је Светска банка и реномирани часопис ФДИ Магазин који издаје Финанциал Тимес Гроуп. 
Ово је први специјализовани сајам инвестиција који је веома важан за промоцију свих инвестиционих потенцијала АП Војводине јер окупља све кључне актере у процесу привлачење инвестиција, дакле све оне актере на интернационалном тржишту који услед захтева глобализације трагају за новим локацијама како би одржали корак са конкуренцијом и оптимизовали своје пословне процесе. 
ВИП Фонд на овом сајму наступио је у оквиру самосталног изложбеног простора од 42 квадратна метра, а коизлагачи биле су Републичка агенција СИЕПА, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, као и војвођанске општине. 
У сусрет сајму, ВИП Фонд је већ боравио у Енглеској на стручном скупу који једном годишње организује Удружење произвођача моторне индустрије Енглеске уз подршку компаније „Јохнсон Маттеy“ и том приликом успостављени су контакти са потенцијалним инвеститорима из металне индустрије. Током сајма одржани су циљани састанци у оквиру којих је заинтересованим компанијама представљен инвестициони потенцијал АП Војводине у овом сектору. 
Поред изложбеног простора, ВИП Фонд учествовао је и у конференцијском делу сајма, на едукативним семинарима, у оквиру којих су представљена искуства земаља у процесу привлачења инвестиција, као и развојни потенцијали и трендови. 
Сајму у Лондону присуствовало је преко 50 излагача из целог света, велики број агенција за привлачење инвестиција, представници консултантских кућа и међународних институција које пружају подршку агенцијама које се баве привлачењем инвестиција. ВИП Фонд је и овде искористио прилику за успостављање нових контаката, непоходних за позиционирање Војводине на мапи атрактивних локација у свету, будући да све више страних компанија препознаје компаративне предности Војводине у односу на окружење.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs