Резултати акције доделе помоћи Дирекције за робне резерве АПВ и Извршног већа

Зрењанин , 25. јун 2008.
-A A +AРезултати акције доделе помоћи Дирекције за робне резерве АПВ и Извршног већа.

Зрењанин , 25. јун 2008. .

   Нови Сад, 25. јун - Дирекција за робне резерве АП Војводине у сарадњи са градском организацијом Црвеног крста у Новом Саду, окончала је поделу помоћи социјално угроженим породицама на територији града. Пакете прехрамбених и хигијенских производа примило је укупно 4800 породица, које се у Црвеном крсту евидентиране као социјално угоржене.  Читава акција организована је у сарадњи са Извршним већем Војводине а у поделу су била укључена и удружења, односно организације: Организација глувих Нови Сад, Градска организација слепих Нови Сад, Новосадска ромска мрежа, Удружење оболелих од мултипле склерозе јужно-бачког округа, Удружење дистрофичара јужно-бачког округа, Удружење параплегичара Нови Сад, Друштво за борбу против шећерне болести, Удружење дијализираних, трансплантираних бубрежних инвалида Војводине, Друштво за целебралну и дечију парализу и Удружење грађана "Алцхајмер" из Сремске Каменице.
  Током прве половине ове године у органзацји Дирекције за робне резерве Војводине и Извршног већа Војводине, помоћ је упућена и на Косово и Метохију, манастир Крка (Р.Хрватска), манастир у Ковиљу, Дом ученика у Мужљи, Дом за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику и Девојачки интернат сестара Наше Госпе у Зрењанину.
  Поред тога, помоћ у храни и средствима за хигијену примили су и гереонтолошки центри у неколико места у Војводини, као и бројни центри за социјални рад, односно сигурне куће, специјалне болнице и удружења пензионера у нашој покрајини.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs