Председник ИВВ мр Бојан Пајтић присуствоваће Великој скупштини Српског народног вијећа у Загребу

Нови Сад , 30. мај 2008.
-A A +AПредседник ИВВ мр Бојан Пајтић присуствоваће Великој скупштини Српског народног вијећа у Загребу.

Нови Сад , 30. мај 2008. .

Нови Сад, 30. мај – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић,посетиће Загреб, где ће, као изасланик председника Републике Србије Бориса Тадића, у суботу, 31. маја 2008. године, присуствовати Великојскупштини Српског народног вијећа.Велика скупштина Српскогнародног вијећа ће бити највећи послератни скуп изабраних представника Срба уХрватској, коме ће присуствовати 1.700 делегата из 127 вијећа из свих деловаземље, као и представници локалне, регионалне власти, Српске православнецркве, Заједничког вијећа опћина, СДК Просвјета, Српског демокартског форума идругих организација које окупљају Србе из Хрватске.
Одржавањем Великескупштине жели се подржати традицјија окупљања Срба из свих крајева земље,те охрабрити све грађане Хрватске српске националности да устрају у очувањусвог идентитета, бољем институционалном положају и остваривању својих права.
Великој скупштини ће присуствовати и представници Срба из Словеније, Боснеи Херцеговине, Македоније, Мађарске, као и представници Хрватског националногвијећа из Србије, а очекује се и присуство Срба са Косова и Метохије.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs