У Братислави одржан Симпозијум о пословању у Србији

Нови Сад , 29. мај 2008.
-A A +AУ Братислави одржан Симпозијум о пословању у Србији.

Нови Сад , 29. мај 2008. .

Братислава/Нови Сад, 29. мај -Потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох предводио је делегацију АПВојводине на међународном симпозијуму «Доинг бусинесс ин Сербиа – Привређивањеу Србији», који је управо одржан у главном граду Словачке, у организацијиСинергy Цонсулт с.р.о, уз подршку Амбасаде Републике Србије у Словачкој.
У нашој делегацији били суБранислав Буграски, директор ВИП фонда, Томислав Богуновић, председник ОпштинеБач, привредници који су већ развили сарадњу са Словачком, али и они који суза њу заинтересовани.
- Наши економски односи не пратеу целини изузетно добре и пријатељске односе између Словачке и Србије. Овајмодел директне комуникације привредника из наше две земље, уз подршкуинституција, је модел који може у значајној мери да унапреди и укупнубилатералну размену, али и да отвори значајан простор за прилив инвестиција истварање стратешких партнерстава међу предузећима, истакао је потпредседникСкупштине Војводине Мартин Злох.
Скупу су присуствовали амбасадорСловачке у Београду, њ.е. Игор Фурдик и амбасадор Србије у Братислави њ.е.Данко Прокић. Посебно корисно је било обраћање Божидара Лаганина, саветника застрана улагања у СИЕПА (Агенцији за страна улагања и промоцију извозаРепублике Србије) о правним, пореским и рачуноводственим аспектимапривређивања у Србији, као и излагања привредника који већ послују у Србији,о доброј клими за улагања у нашој земљи.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs