Турски инвеститори заинтересовани да улажу у Војводину

Нови Сад , 22. април 2008.
-A A +AТурски инвеститори заинтересовани да улажу у Војводину.

Нови Сад , 22. април 2008. .

Нови Сад,22. април - Представници грађевинских фирми из Турске, разговарали су данас уИзвршном већу са покрајинским секретарима  за привреду Синишом Лазићем, за архитектуру,урбанизам и градитељство Владимиром Зеленовићем и директором ВИП Фонда,Браниславом Бугарским о инвестиционим могућностима на територији АП Војводине. Гостима су предочене основне информације и дата су генералнаупутства о могућностима инвестирања на територији АП Војводине, као и о подршцикоју страни инвеститори добијају за реализацију својих пројеката од покрајинскевладе, ВИП Фонда и осталих покрајинских фондова. С обзиром да је Војводинатренутно највеће градилиште у Европи, свака страна инвестиција, односно, свакапонуда за наставак изградње у покрајини је добродошла, нарочито у северномделу Војводине, између осталог и због близине Европске уније, која је Турскојједан од стратешких циљева за њен даљи развој.
Током разговора констатовано је да је Војводина најсигурнијидео наше земље по питању страних инвестиција, о чему сведочи и улагање од3,3 милијарде евра, од којих је преко 90 одсто капитала из земаља ЗападнеЕвропе. Такође, истакнуто је да је у Војводини тренутно присутно 1 800компанија са учешћем страног капитала.
Владимир Зеленовић и Синиша Лазић су овом приликомобјаснили гостима коју улогу у процесу страног инвестирања имају секретаријатина чијем челу се они налазе и нагласили да су преко ових секретаријата, као ипреко ВИП Фонда страним инвеститорима загарантовани сви услови пословања, одобезбеђивања просторно-планске документације до реализације пројекта.
Представницитурских грађевинских фирми треба да сачине инвентуру свих својих потреба изахтева, на које ће добити одговор преко ВИП Фонда, тако да ће, циљанимусмеравањем, пословање бити олакшано и биће пружена адекватна пословнаподршка, истакао је директор ВИП Фонда Бранислав Бугарски.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs