Саопштење председника Скупштине АПВ поводом одлуке о продужавању рока концесионару

, 31. март 2008.
-A A +AСаопштење председника Скупштине АПВ поводом одлуке о продужавању рока концесионару.

, 31. март 2008. .

НовиСад, 31. март - Председник Скупштине АП Војводине Бојан Кострешизразио је вечерас незадовољство одлуком Владе Републике Србије да се продужирок концесионару "Алпина - Порр" да затвори финансијску конструкцију и обезбедибанкарску гаранацију за изградњу аутопута Хоргош - Пожега.  "Данас смопоново могли чути опречне информације о томе шта су следећи кораци које ћепредузети Влада Републике Србије у вези са концесијом на аутопут Хоргош -Пожега. Ипак, из свега наведеног јасно се види да потписани уговор, који јештетан и по Војводину и по Србију, има подршку у владајућим круговима уБеограду" рекао је Костреш. 
  Он је навео да јеВлада Републике Србије до сада више пута излазила у сусрет конеционарима, иакоје изградња овог путног правца од стране шире јавности, великог бројастручњака из области грађевине и економије, као и најрелевантнијихмеђународних институција, оцењена као несигуран и неисплатив пројекат. "
  И даље одговорнотврдим да овај уговор представља огроман ризик, чије ће последице осети свинаши грађани. И даље ћу инсистирати на томе да се објаве сви детаљи уговора,посебно они који се упорно крију од јавности, као и на томе да уколико овајпројекат заживи Војводина буде обештећена изградњом Банатске магистрале иобилазнице око Фрушке Горе" нагласио је Костреш.
  Председниквојвођанског парламента истакао је и да је очигледно да је случај концесијеХоргош-Пожега остављен на одлучивање будућој Влади Србије.
  "То јеједино добра вест која даје наду да ће разум ипак превладати. Сигуран сам да ће се нова Влада Србије о концесији Хоргош - Пожега руководити искључивоекономским а не политичким мотивима, да ће одбацити овај промашај који доносикорист искључиво појединцима, и наћи решење да сви грађани и грађанке, несамо Војводине вец и целе Србије, буду задовољни" истакао је Костреш.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs