Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш о концесији Хоргош '''' Пожега

Нови Сад , 28. март 2008.
-A A +AПредседник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш о концесији Хоргош '''' Пожега.

Нови Сад , 28. март 2008. .

Нови Сад,28. март - Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш изразио је данасзадовољство због одлуке Владе Републике Србије да одбаци предлог Министрастваза инфраструктуру о започињању радова на изградњи аутопута Хоргош-Пожега.Костреш је, на почеткуконференције за новинаре, нагласио да нико у војвођанској администрацији нијепротив изградње аутопутева и путне мреже јер је то од суштинске важности заекономски развој Србије, али да ће увек бити против пројеката која нису уинтересу свих грађана Војводине и Србије.
"Још увек није јасно да ли јевлада раскинула уговор или ће се чекати 31. март, када је крајњи рок даконцесионар поднесе банкарску гаранцију за почетак радова. Ипак, охрабује ме тошто је Влада Републике Србије очигледно схватила да је Војводина саставни деоРепублике Србије, као и да је одлука о склапању оваквог концесионог уговорабила штетна", рекао је Костреш.
Председник Скупштине АП Војводинеје поновио да је концесија од почетка лоша, јер се деоница аутопута од Београдадо Пожеге не налази на Коридору 10 а због слабе фреквенције не би билаекономски исплатива."Наравно, ништа мање важно нијени то што би изградњом те деонице Војводина изгубила најмање 450 милионаевра, као и чињеница да је приликом потписивања уговора прекршен Закон оконцесијама, јер није затражено мишљење покрајинске администрације», нагласиоје Костреш. Он је поновио да ће наставити да штити интересе грађана Војводине «јерима још много ствари које треба урадити како би сва одузета имовина билавраћена Војводини, као што су Нафтагас, путеви, железница, ПТТ, Телеком иприродна богатства". КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs