Отварање погона нових технологија у Суботици

Суботица , 27. март 2008.
-A A +AОтварање погона нових технологија у Суботици.

Суботица , 27. март 2008. .

Суботица/Нови Сад, 27. март - Председник Извршног већа АП Војводине мрБојан Пајтић обишао је општину Суботицу, где је отворио фабрички погон немачкекомпаније "ЛОХЕР Електро Суботица" и фабрички погон компаније"РАДПРОМЕТ". Отвасрању су присуствовали покрајински секретар занауку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић и директор ВИП ФондаБранислав Бугарски.Компанија "ЛохерЕлектро Суботица" производи највише генератора за ветроелектране у свету,које користе енергију ветра и претварају је у електричну енергију. Посао језапочет 2003. године, а преко инвестиција из Немачке. Фабрика послује наповршини од 13.000 м2 и запошљава 457 радника. Месечна испорука ветроелектранадостиже количину и до 65 комплета. Следећи пројекат је проширење ове фабрике изапошљавање до 750 радника.
Предузеће"РАДПРОМЕТ" доо Суботица бави се производњом разводних ормараметалне галантерије за електроенергетику, телекомуникације и саобраћај. Погоње снабдевен савременом технологијом и запошљава 35 радника. Инвестиционавредност нове технолошке линије за обраду лимова износи више од 26 милионадинара, а Извршно веће је преко Покрајинског секретаријата за науку итехнолошки развој, за модернизацију погона издвојило више од 13 милиона динара.Развојем нове технолошке линије биће запослено нових 20 радника директно упроизводњи и 100 радника кроз разне видове кооперације. Производни програмнамењен је и за извоз у Мађарску, Црну Гору и Македонију. Очекивани обимпроизводње је око 20.000 јединица годишње, а планирани годишњи бруто приходје око 70.000.000 динара.
Предсендик Пајтић је овимповодом изјавио да ће свака општина бити обогаћена барем једним погономмодерних технологија, чиме ће се на најбољи начин смањити незапосленост уВојводини и утицати на развој војвођанске привреде. Крајем прошле године,незапосленост у Војводини је смањена за 21,83%, односно запослено је 60.150радника - изјавио је председник ИВВ мр Бојан Пајтић.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs