Председник ИВВ посетио ''ТРС Свисс продуцтион''

, 25. март 2008.
-A A +AПредседник ИВВ посетио ''ТРС Свисс продуцтион''.

, 25. март 2008. .

НовиСад, 25. март - Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић посетиоје погон швајцарске Компаније "ТРС Свисс продуцтион" у Петроварадину,где су га челни људи ове мултинационалне компаније упознали са начиномпословања. Заједно са председником Пајтићем, фабрику је посетио директор ВИПФонда Бранислав Бугарски. Компанија "ТРС Сwисс продуцтион" изШвајцарске присутна је код нас од 2006. године и производи компатибилнекертриџе за ласерске штампаче. Запошљава 220 радника,  а у фабрику је инвестирано три милиона евра.Директор Компаније Рицхард Wалтхерт изаменик директора Снежана Вуковић представили су мр Пајтићу начин пословања,предности и материјалне уштеде које корисници могу да остваре приликом коришћењакомпатибилних кертриџа у свакодневном пословању. Наиме, они имају истиквалитет као и оригинални кертриџи, а могу бити јефтинији и до 50 одсто.Компанија ТРС примењује високе стандарде пословања, користећи најквалитетнијутехнологију, уз поштовање еколошких стандарада и преношење нових знања назапослене. Производња се одвија на 10.000 квадратних метара у закупљенојреновираној хали фабрике "Победа" у Петроварадину.Председник Извршног већа мр БојанПајтић подсетио је да је у Војводину, од 2000. године, ушло 3,3 милијардестраних инвестиција и да је захваљујући томе запослено 38.000 људи. Он јенагласио да је преко 80 одсто страних инвестиција из западне Европе.
- Пре три године, основали смо ВИП -Фонд за подршку страним инвестицијама, чија је основна улога привлачењестраног капитала и помоћ компанијама које долазе на наше тржиште у савладавањуадминистративних препрека и свих проблема са којима се на терену сусрећу. Сапоносом се може рећи да је, на основу споразума који су закључени у 2007.години, обезбеђено 2.000 нових радних места за ову и следећу годину. Вип фондконтактира са 78 компанија. "ТРС Сwисс продуцтион" је друга повеличини фабрика у Европи по оствареној производњи, која тесно сарађује са ВИПфондом. Компанија је један од највећих извозника, остварује преко милион евраод извоза месечно, запошљава 220 радника, а до краја године тај број попеће сена 300 запослених - рекао је председник Пајтић. Он је нагласио да је Војводина веомазанимљиво инвестиционо подручје у овом тренутку. Међутим, мр Пајтић је истакаода многе компаније, пре свега из Белгије, Италије, Словеније и Немачке, у овомтренутку чекају исход избора 11. маја, чекају да виде да ли ће у Србији битиформирана проевропска или антиевропска републичка Влада.
БраниславБугарски, директор ВИП фонда, истакао је да је присуство швајцарскихинвеститора у АП Војводини веома важно, јер су они препознали предности којеова средина нуди, а то су пре свега квалитет радне снаге, јефтинија производњаи повољан географски положај. Компанија ТРС извози 90 одсто својих производа,што је чини једним од водећих извозника у нашој земљи. Планови Компаније су дасе у наредном периоду проширује како на домаћем, тако и на тржишта у окружењу.Иначе корисници производа Компаније ТРС су познати светски произвођачи попут Фарбаx,ИСА Франце, Цреативе, Еирцом (Ирски Телеком), Аллианз осигурање, Т-Сyстемс(Немачки Телеком), Мерзедес, Луфтханза итд. 

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs