Председник Извшног већа уручио награде ауторима најбољих пројеката за ''Брод театар''

Нови Сад , 26. децембар 2007.
-A A +AПредседник Извшног већа уручио награде ауторима најбољих пројеката за ''Брод театар''.

Нови Сад , 26. децембар 2007. .

Нови Сад, 26. децембар - ПредседникИзвршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић отворио је у холу Извршног већа изложбу награђенихрадова учесника конкурса за идејно решење позоришта "Брод театар". Председник Извршногвећа уручио је награде ауторима најуспешнијихархитектонских решења за "Брод театар" који језамишљен као отворена сцена на којој се остварују различити културни програми, од позоришнихпредстава, концерата, изложби, књижевних сусрета и других приредби, запублику у свим местима дуж пловних путева кроз Војводину.  Послереконструкције брода, планирано је да турнеје обухвате и регије и земље уиностранству, са којима смо повезани воденим путевима - а могуће је пловити,како је речено, од Амстердама до Црног мора.
 Овај пројекат траје шест месеци - одмаја до октобра, а преостали део године брод ће бити укотвљен на новосадскојобали Дунава, наспрам Петроварадинске тврђаве, када ће се културни програмодвијати за публику на броду.  Циљ пројекта је оживљавање иафирмација разноликог природног, културног, етничког и привредно-туристичкогпростора Војводине и његово повезивање са светом, као и афирмација Војводинеи њених специфичности. 
  ПредседникИзвршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић је рекао да је смо за само четиримесеца, од идеје да се откупи брод и да се на њему направи театар, дошли докуповине брода, његовог опремања, па је он већ током лета служио заприказивање представа. Председник Пајтић је рекао да је значај овог бродавеома велик, јер пружа могућност драмским уметницима, сликарима и музичарима, исвим другим уметницима, да прикажу своје капацитете, а омогућава становницима,чак и најмањих села, да у свом месту имају позориште, и виде позоришнупредставу, ликовну изложбу или уживају у музичком концерту. Брод ће, наконреконструкције, моћи да функционише током сва четири годишња доба и моћи ће дазадовољава потребе грађана током целе године.  

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs