У Скупштини АПВ одржан панел ''Србија на европском путу: економски изазови придруживања''

, 20. децембар 2007.
-A A +AУ Скупштини АПВ одржан панел ''Србија на европском путу: економски изазови придруживања''.

, 20. децембар 2007. .

НовиСад, 20. децембар - У Скупштини АП Војводине одржана је данас, у организацији новосадскогЦентра за политику и евроатланско паратнерство, под покровитељствомпокрајинског парламента, панел дискусија "Србија на европском путу: економскиизазови придруживања" која је део пројекта "Грађанин у фокусу - ка европскимвредностима и стандардима".Панел"Србија на европском путу: економски изазови придруживања" је отвориопотпредседник Скупштине АПВ Шандор Егереши излагањем под називом "Европскеперспективе Војводине". Учесници данашњег панела били су Волфганг Лимбертдиректор канцеларије ГТЗ у Србији ("Привредни развој у региону Дунава"), ЈеркоЉубичић други секретар у амбасади Р.Хрватске у Београду, Бранислав Бугарскидиректор ВИП фонда ("Утицај интеграција на прилив страних инвестиција), ИванаДулић Марковић "Изазови придруживања: Перспективе пољопривреде у светлуспоразума и стабилизацији и придруживању" и Атила Мартон, уредник ТВ Војводина("Медији и транзиција").

- Данас је у центру пажњепитање: Куда ће Србија и шта је њен циљ, Европска унија или изолација? То једилема пред којом се налазе грађани србије, тачније то су две алтернативе којенам нуди политичка елита. Избори у јануара ће бити нека врста референдума: За ипротив ЕУ. Искрено се надам да ће победити демократска опција, која ће својглас дати за ЕУ и за евроатланске интеграције. По мом дубоком уверењу, нашједини прави пут је онај који води у Европску унију. Политичка нестабилност сигурноутичу и на економске показатеље, и што је најважније, делује неповољно насве, домаће и стране, инвеститоре. Очито је да се данас, после седам година,поново налазимо на прекретници. Парафирањем споразума о стабилизацији ипридруживању, као једна од две последње земље на Балкану, Србија је ступилау јасне уговорне односе са ЕУ, јер Споразум одражава обавезе обе стране, онајразличитијим питањима, економским, политичким, трговинским - рекао је усвом излагању, којим је започео данашњи скуп, потпредседник Скупштине АПВШандор Егереши.
  Уводни темати и дискусије бићештампани у посебној брошури, посвећеној данашњем панелу: "Србија на европском путу:економски изазови придруживања."

 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs