Додељени рачунари и лаптопови учесницима акције ''Цвеће - симбол естетике и лепоте''

Нови Сад , 29. новембар 2007.
-A A +AДодељени рачунари и лаптопови учесницима акције ''Цвеће - симбол естетике и лепоте''.

Нови Сад , 29. новембар 2007. .

Нови Сад,29. новембар - У Скупштини Војводине уручени су рачунари и лаптоповипредставницима 35 школа из Србије и Војводине, учесницима еколошке акције«Цвеће - симбол естетике и лепоте&рдqуо;. Акцију је организовала Скупштина Војводине,уз подршку “Ротарy Клуб Берн Цхристиффел&рдqуо; из Швајцарске и Ротарy Клуба из Новог Сада, који је за награђенешколе обезбедио укупно 140 рачунара и 23 лаптопа. Циљ акције «Цвеће - симболестетике и лепоте&рдqуо; био је да ученици заједно са својим професорима оплемене иуреде радни простор и двориште у својим школама. Тако су ученици сређиваликабинете биологије, уређивали травњаке, садили сезонско цвеће, правили полице ижардињере за цвеће.
Додели награда присуствовао јепотпредседник Скупштине Војводине Шандор Егереши, који је истакао да језахваљујући брачном пару Ћесаров, Даниели и Веселину из Ротарy клуба, од 2003.године, када је покренута акција “999 рачунара за школе у Србији и Војводини&рдqуо;,уручено је 500 рачунара војвођанским основним и средњим школама.
- Ова акција наставиће се инаредних година. Веома је важно да младима помогнемо да се боље припреме забудућност - рекао је Шандор Егереши захваливши се добитницима награда што суучествовали на конкурсу.
Брачни пар Ћесаров, поредрачунара школама, поклонио је данас и две хиљаде франака Дечјем селу у СремскојКаменици. Према речима директора Браниславе Блабан овај новац биће употребљенкао помоћ штићеницима који су напустили Дечје село и засновали своје породице.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs