Манифестација ''Етно дан'' у Основној школи ''Шандор Петефи''

Нови Сад , 26. април 2007.
-A A +AМанифестација ''Етно дан'' у Основној школи ''Шандор Петефи''.

Нови Сад , 26. април 2007. .

Нови Сад,26. април - Права од пет «Етно дан» приредби, које се реализују у оквирупројеката Извршног већа Војводине «Афирмација мултикултурализма и толеранције уВојводини» одржана је данас у новосадској Основној школи «Шандор Петефи». Етно дан" је манифестацијакоју припремају ученици виших разреда основних школа у Војводини, а посвећенаје међусобном упознавању и представљању традиције, културног и историјскогбогатства друге националне заједнице у окружењу. Тако су ученици двојезичнеОсновне школе “Шандор Петефи&рдqуо; припремили богат програм и представили својимвршњацима  културу и традицијусународника мађарске националности. 
Приредби је присуствоваопотпредседник Извршног већа Војводине и покрајински секретар за управу, прописеи националне мањине  др Тамаш Корхецкоји је истакао да је циљ ове манифестације да се ученици упознају са својимкомшијама разлицитих националности, да науче да је различитост предност коју нанајбољи начин треба искористити.
- Војводина је богата регија, несамо због плодних њива, Дунава, Тисе, вредних људи, већ зато што у Војводинивећ вековима једни поред других и заједно живе различити народи, говори серазличитим језицима и преплићу се културе народа који живе на овим просторима.Важно је да искористимо предност суживота у Војводини, која је «Европа у малом»и да се на прави начин упознамо са  овимбогатством - рекао је др Тамаш Корхец. Он је подсетио да је Покрајинска влада,пројекат «Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини» покренулауправо због тога да би млади у Војводини постали свесни ових вредности и да биновим знањима о својим комшијама постали богатији.
- У основи националне мржње инетолеранције су незнање и полуистине, а да би се то превазишло неопходно дасе млади упознају са предностима које им суживот са припадницима другихнационалних заједница пружа - нагласио је Корхец.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs