Отворена фабрика дувана у Сенти

Нови Сад , 25. април 2007.
-A A +A







Отворена фабрика дувана у Сенти.

Нови Сад , 25. април 2007. .

Сента/Нови Сад, 25. април - Данас је у Сенти свечано отворена новаФабрика за производњу цигарета, под називом Јапан Тобаццо Интернатионал (ЈТИ). Прошле године Јапан Тобаццо Интернатионал купио је Фабрику дувана у Сенти,и реализацијом свог пословног плана, обезбедио услове за нови почетак рада имогућност за даљи развој привреде у сенћанском региону, као и у читавој Војводини.Фабрика цигарета  једна  је од три највеће дуванске компаније на свету,а ова јапанска фирма  има још шеснаестфабрика за производњу цигарета у свету.Свечаности су присуствовали председник Извршног већа АП Војводине мр БојанПајтић, амбасадор Јапана Тагаши Нагаји, председник општине Сента Атила Јухас,потрпредседник ЈТИ Тенђи Инђима, један од потписника уговора о куповинисенћанске фабрике дувана Александар Грачанац, као и бројни домаћи и странигости.Како је амбасадор Јапана Тагаши Нагаји истакао, ово је прва реализованаинвестиција Јапана у Србији, што представља веома важан корак за даљеполитичке, привредне и културен односе између Србије и Јапана. Такође,амбасадор Нагаји је рекао да је ова фабрика у Сенти од великог значаја заразвој привреде у читавој Војводини и Србији, јер представља подстрек и другимстраним инвеститорима да улажу свој капитал у нашу привреду.Иначе, Јапан Тобаццо Интернатионал је 50% у власништву јапанске владе, докје осталих 50% у рукама приватних инвеститора. ЈТИ производи више од деведесетразличитих брендова цигарета које продаје у преко 120 земаља света. Међунајпознатијим робним маркама су Цамел, Wинстон, Милд Севен и Селам. На Балкану,ова компанија има још три међународне робне марке, Монте Царло, Море и ГолдЦоаст. Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић је захвалио владиЈапана на указаном поверењу да свој капитал уложи у ову фабрику и рекао да седанашњим пуштањем у рад Фабрике Јапан Тобаццо Интернатионал обезбеђују новарадна места, отвара могућност за кооперацију са домаћим произвођачима дувана,као и то да ова фабрика представља значајан корак ка развоју привреде уВојводини. Пајтић је истакао да овај производни гигант, с обзиром на бренд којига обележава представља значајну могућност за пласирање домаћег производа настрана тржишта. Председник Пајтић је рекао да подршка јапанске владе није само одразекономског интереса Јапана, него стратешки и пријатељски гест према Србији, јерпружа подстрек и другим привредницима из земље и света да инвестирају у нашупривреду.  

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs