У холу ИВВ отворена изложба цртежа деце из предшколских установа

Нови Сад , 18. децембар 2006.
-A A +AУ холу ИВВ отворена изложба цртежа деце из предшколских установа.

Нови Сад , 18. децембар 2006. .

Нови Сад, 18. децембар - У холу Извршног већа Војводинеотворена је изложба цртежа деце из предшколских установа Војводине, којује  организовао Покрајински секретаријатза демографију, породицу и друштвену бригу о деци.
- У оквиру својих програмских активности, а у циљуафирмације пронаталне политике, Покрајински секретаријат за демографију,породицу и друштвену бригу о деци већ трећу годину реализује пројекат подназивом « Сестру и брата желим, рекла је Славица Рашајски, помоћникпокрајинског секретара за демографију, породицу и друштвену бригу о деци,приликом отварања изложбе. Симболично то је подстицај родитељима даразмишљају о томе колико је деци потребно да имају брата или сестру. Она јенавела да је ове године одштампано 20.000 примерака сликовнице, који су узверyију на српском језику одштампани и на језицима мањина. Славица Рашајски јеистакла да је и ове године стигао велики број радова, њих око 2.000, а стручнакомисија је одабрала 250 најуспешнијих, који су изложени. Важно је, оценила јеСлавица Рашајски, да су сви изложени радови једнаки, односно сви добијају истенаграде, као и то да су међу награђенима деца из свих предшколских установа уАП Војводини.
Обраћајући се деци, аутор сликовнице песникиња СнежанаЈовић-Влашкалић им је поручила да свет посматрају својим очима и да гаодсликавају на свој начин. 
Након ове изложбе биће штампан каталог најуспешнијихдечијих радова који ће бити дистрибуиран свим предшколским установама уВојводини, односно деци чији су радови заступљени у каталогу. 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs