Костреш: Статутом до максимума надлежности за покрајину

Нови Сад , 18. децембар 2006.
-A A +AКостреш: Статутом до максимума надлежности за покрајину.

Нови Сад , 18. децембар 2006. .

Нови Сад, 18. децембар - Председник Скупштине АП ВојводинеБојан Костреш изјавио је на данашњем састанку са представницима амбасадеФранцуске да је покрајинска администрација прихватила нови Устав Србије, иакограђани Војводине нису за њега гласали и нису задовољни положајем Војводине уњему.
«Први корак покрајинске администрације биће израда СтатутаАП Војводине у складу са новим Уставом, којим ћемо покушати да дођемо домаксимума надлежности за покрајину», истакао је Костреш у разговору са ЛиломБернхаим, политичком саветницом у амбасади Француске.

Представнике француске амбасаде посебно је интересовало какоће предстојећи републички избори утицати на политичку ситуацију у Војводини.  Костреш је изразио очекивање да ће након парламентарнихизбора и формирања нове Владе Србије, новоизабрани премијер имати више слухаза Војводину и интересе њених грађана, јер Војводина, пре свега, жели дапомогне Србији у процесу приближавања Европској унији.
Председник Костреш је током разговора најавио и одржавање«Дана Војводине» у Француској у марту следеће године, традиционалнеманифестације која представља настојање покрајине да, промоцијом привредних икултурних потенцијала, буде «мост» између Србије и Европе. КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКАСКУПШТИНЕ ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs